Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Biträdande rektor

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Karlstads-Hammarö gymnasieförvaltning ansvarar för gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxentutbildning, svenska för invandrare samt yrkeshögskola. Totalt studerar cirka 6 000 elever hos oss.

Verksamheten är förlagd till fyra stora skolenheter; Nobel-, Sundsta-, Tingvalla- och Älvkullegymnasiet. Förutom skolorna finns en förvaltningsövergripande enhet. Varje skola leds av en rektor som också leder skolans ledningsgrupp. Vi söker nu en biträdande rektor till Nobelgymnasiet som är Värmlands största yrkesskola och är känd för att vara en skola dit elever söker sig för att lära sig ett yrke. Utöver många yrkesprogram erbjuder skolan också alla fem introduktionsprogram.

Arbetsbeskrivning

Inom vår organisation betonar vi biträdande rektors ansvar som pedagogisk ledare. Det pedagogiska ledarskapet bygger på att kommunicera, samtala och skapa förutsättningar för bra dialog och möten med medarbetare, kollegor och studerande.

Ditt huvudsakliga uppdrag är att utveckla verksamheten med fokus på att de studerande ska nå goda resultat. Vårt övergripande mål är att de studerande känner glädje och stolthet under sin tid hos oss. Du ser också värdegrundsuppdraget som viktigt för att nå framgång. Du har de pedagogiska frågorna i fokus men inser också att struktur och ekonomisk balans är förutsättningar för en väl fungerande verksamhet. Du är medveten om att du själv är en förebild och varumärke för skolan, förvaltningen och kommunen.

Du har en IKT-kompetens och en vilja att utveckla skolans digitalisering i linje med Karlstads kommuns digitaliseringsstrategi.

Du kommer att ingå i Nobelgymnasiets ledningsgrupp med eget ansvarsområde och du förväntas verka för en samsyn inom den egna skolan och mellan våra kommunala gymnasieskolor. Vi kan erbjuda administrativt stöd dels på den egna skolan och dels från centrala funktioner inom förvaltningen.Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning. Du har tidigare ledarerfarenhet och är väl bekant med gymnasieskolans uppbyggnad och struktur. Det är meriterande om du gått den statliga rektorsutbildningen. Du har kunskap om lärandet och lärandets villkor och följer diskussionen inom den pedagogiska forskningen. Du är väl förtrogen med och har erfarenhet av utvecklingsarbete kopplat till skolans digitalisering.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet där förmågan att entusiasmera medarbetare och skapa goda relationer, såväl internt och externt är viktiga egenskaper. Som person är du process- och utvecklingsinriktad, uthållig och strukturerad.

Vi ser att du är en person som kan omsätta visioner och mål till praktisk handling och klarar av att ha ett helikopterperspektiv samtidigt som du har en känsla för vikten av detaljer. Du har ett genus- och mångfaldsperspektiv i vardagen och när beslut fattas. Du har också lätt att kommunicera i tal och skrift.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse. Anställningen är tillsvidare men med ett tidsbegränsat chefsförordnande.
Ansök senast 20 augusti 2017
Referensnummer A473970 NG
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Jan Johansson
Rektor
jan.johansson@karlstad.se
Kontaktperson Laila Nyqvist
Personalchef
054-5401312
laila.nyqvist@karlstad.se

Övrigt

Karlstads kommun erbjuder individuell handledning och gedigen chefsutbildning till alla chefer.

Om du vill komma i kontakt med facklig företrädare ring förvaltningssekreterare Lena Granath,
054-540 1305.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den