Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Engagerad enhetschef centrala särskilda undervisningsgrupper

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Då vår nuvarande enhetschef går vidare till andra uppdrag inom barn- och ungdomsförvaltningen söker vi nu en engagerad och driven enhetschef till våra centrala undervisningsgrupper

Arbetsbeskrivning

Som enhetschef för barn- och ungdomsförvaltningens centrala undervisningsgrupper är du en viktig målhävdare för en likvärdig skola för alla elever. Tillsammans med den centrala elevhälsan kommer du att ha en nyckelroll i arbetet med att ge rektorer stöd att utveckla och säkerställa trygga och tillgängliga lärmiljöer på kommunens grundskolor.

De centrala särskilda undervisningsgrupperna består av fem grupper med olika inriktning. De präglas av en positiv elevsyn, ett relationellt arbete och höga förväntningar. Eleverna läser efter grundskolans kursplaner och undervisning ges i alla ämnen.

Rektor på elevens ordinarie skola ansvarar för elev som har sin skolgång i en central särskild undervisningsgrupp och enhetschef för de centrala särskilda undervisningsgrupperna garanterar undervisning i en tillgänglig lärmiljö. Enhetschef har löpande kontakt om elevens utveckling med rektor och elevhälsan på den ordinarie skolan.

Förutom uppdragen i skollag och läroplan har du ansvar för personal, ekonomi och arbetsmiljö. Ekonomiansvaret innebär att du har resultatkrav för din enhet. Vi arbetar med kollegialt lärande inom chefsgruppen och med våra medarbetare. I din organisation finns stödfunktioner som ekonom, administratör och IT-pedagog. På barn- och ungdomsförvaltningen (staben) finns stödfunktioner för vikariesamordning, lokaler, ekonomi, personal, juridik, IT, det systematiska kvalitetsarbetet och pedagogiskt utvecklingsarbete.

Hos oss får alla nya chefer gå kommunens chefsprogram Ledarskap i Karlstads kommun. Vi ger också kontinuerligt interna utbildningar. Vi satsar på våra chefer!

Kvalifikationer

Vi söker dig som
• har en pedagogisk högskoleexamen
• har djupa kunskaper om lärande och dess villkor
• har goda kunskaper om neuropsykiatriska funktionsvariationer
• har erfarenhet av ledarskap och utvecklingsarbete inom skolan
• inom givna ekonomiska ramar skapar de bästa förutsättningarna för elevernas utveckling mot sina mål och lärande samt ett utvecklande medarbetarskap för personalen
• kan leda medarbetares lärande om hur man på bästa sätt kan leda elevernas lärande
• är bra på att samarbeta, samverka, knyta kontakter och skapa bra relationer
• kan prioritera bland dina arbetsuppgifter, strukturera, dokumentera och följa upp
• har god administrativ förmåga
• har en helhetssyn på kontinuiteten i lärandeprocessen från förskola till gymnasiet
• är tydlig och ser kommunikation som ett självklart inslag i vardagsarbetet både i kontakt med föräldrar och elever och som ledare/chef för personalen
• har problemlösning som en av dina talanger
• ser de digitala verktygen som en naturlig del av skolans utveckling
• har kunskaper och intresse för pedagogisk ledning och samordning

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Ansök senast 2 augusti 2019
Referensnummer A888210
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Jenny Gladh
Biträdande utbildingschef
054-5403444
jenny.gladh@karlstad.se
Facklig företrädare Lärarförbundet
054-21 66 89

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den