Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Utvecklingschef

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

På teknik- och fastighetsförvaltningen ansvarar vi för kommunens gator och vägar, naturmark, parker, lekplatser och allmänna platser. Vi ser till att kommunens invånare har rent dricksvatten av god kvalitet, vi bygger och förvaltar kommunens fastigheter och ansvarar även för den interna servicen till kommunens verksamheter. Dessutom är vi med och utvecklar nya bostadsområden och stadsdelar.

Som utvecklingschef tillhör du staben för de tekniska förvaltningarna (miljöförvaltningen, stadsbyggnadsförvaltning och teknik- och fastighetsförvaltningen). Staben har cirka 50 medarbetare fördelade på tre, snart fyra, enheter ekonomienheten, HR-enheten, informationsenheten och snart vår nya utvecklingsenhet. Vårt uppdrag är att ge lednings- och verksamhetsstöd till de tekniska förvaltningarna och deras nämnder.

Staben för de tekniska förvaltningarna arbetar i aktivitetsbaserat kontor i Samhällsbyggnadshuset i Inre hamn.

Arbetsbeskrivning

Vi på staben gör just nu en förändring, vi spetsar oss ytterligare och skapar den nya utvecklingsenheten där vi samlar våra tiotalet duktiga och självgående medarbetare som idag bland annat arbetar med digitalisering, IT-samordning och systemförvaltning, extern finansiering, informationssäkerhet och personuppgiftssamordning, miljösamordning,
planering, uppföljning, intern kontroll och analys, projektledning, verksamhetsutveckling.

Målet med att samla dessa stödverksamheter och medarbetare i en ny enhet är att ytterligare samordna verksamhetsutvecklingen till en helhet.
Du är direkt underställd stabschefen och ingår i stabens ledningsgrupp tillsammans med den administrativa chefen, ekonomichefen och HR-chefen.
Som utvecklingschef kommer du att representera de tekniska förvaltningarna i olika koncernövergripande sammanhang, som till exempel IT-utvecklingsrådet och styrgrupp säkerhet.

Vid sidan av att leda enhetens medarbetare och verksamhet ingår också att vara beredskapsansvarig för teknik- och fastighetsförvaltningen, vilket bland annat innebär att bemanna förvaltningens olika beredskapsfunktioner, förvalta och utveckla krisledningsplanen och andra styrande dokument, genomföra risk- och sårbarhetsanalyser samt arbete med civilt försvar.

Kvalifikationer

Som vår nya enhetschef för utvecklingsenheten ser vi att du behöver ha relevant akademisk utbildning eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av ledarskap i stora komplexa organisationer samt utbildning och/eller erfarenhet av arbete med informationssäkerhet. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av någon eller några av de verksamheter som ingår i enheten.

Vi söker en engagerad ledare som ser till att medarbetarna och du tillsammans effektivt levererar resultat gör verkstad helt enkelt. Du har förmåga att se sammanhang och helheter i verksamheter med stor bredd, och kan knyta samman frågor som rör verksamhet, styrning, uppföljning och kvalitet.

Du är en modig, prestigelös och kommunikativ ledare som stimuleras av att se din omgivning växa. Att skapa och bibehålla relationer och förtroende, både internt och externt, är naturligt för dig. Du behöver vara analytisk, pedagogisk och bra på att entusiasmera människor kring dig.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Ansök senast 28 oktober 2018
Referensnummer TFN-2018-2914
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Joachim Gustafsson
Stabschef
054-540 68 74
Facklig företrädare Facklig företrädare kan nås via kommunens växel
054-540 00 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den