Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Förskollärare tillsvidare Tallåsens förskola

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Förskolan Tallåsen ligger i stadsdelen Våxnäs. Gården är belägen vid kanten av en härlig skogsdunge. Hos oss finner du fem förskoleavdelningar varav en är en av kommunens tre språkförskolor, Taltrasten. Vi har även kommunens enda nattis, Nattviolen.
Det är viktigt att barnen trivs hos oss. På Tallåsen arbetar vi för att alla, både barn och vuxna, ska känna sig sedda, trygga, glada och respekterade. Vår pedagogiska verksamhet präglas till stor del av barnens nyfikenhet, intressen och lust till lärande. Vi arbetar språkinriktat och språkutvecklande med barnen i fokus. Vi pedagoger använder oss, till viss del, av tecken som stöd i verksamheten. Vi arbetar utifrån ett positivt förhållningssätt med en tydlig struktur som skapar goda förutsättningar för barns utveckling.
Vi vistas mycket utomhus och tar vara på den skog och natur som finns i vår närhet. Vi strävar efter att skapa en trygg, stimulerande och föränderlig lärmiljö, där alla barn ska ha möjlighet att utveckla sitt tänkande och lärande utifrån sina egna förutsättningar. Att vara en närvarande pedagog är mycket viktigt hos oss för att stötta och utmana barnen i sina lärprocesser.
På avdelningen Ugglan, som är en äldereavdelning, arbetar vi med tydliggörande pedagogik, en god struktur som skapar goda förutsättningar för barn att utvecklas så långt som möjligt. Vi arbetar även med pedagogisk dokumentation som synliggör barnens lärprocesser.
Vår gemensamma vision på Tallåsen är: Lustfyllda möten i lek och lärande med barnen i fokus.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som är ansvarstagande, engagerad och en närvarande pedagog som vill vara delaktig i att skapa en utvecklande, rolig och lärorik förskola. Du ska ha lätt för att samarbeta med såväl föräldrar, barn och personal och du ska vara väl förtrogen med våra styrdokument. Du ska ha god förmåga att omsätta dem både i praktik och i teori. Vi söker dig som har god förmåga att se alla barn och tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och vill dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter liksom du tar del av andras. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ett bra bemötande.

Kvalifikationer

Du ska ha barnen i fokus, ha ett positivt förhållningssätt och vara en förebild för barnen vi möter i förskolan. Erfarenhet att arbeta språkinriktat och med tecken som stöd är meriterande men inte avgörande. Personlig lämplighet är viktigast.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 29 maj 2017
Tillträde eller enligt överenskommelse
Ansök senast 23 april 2017
Referensnummer A670794
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Sara Lindh
Förskolechef
054-540 31 59
sara.lindh@karlstad.se
Kontaktperson Ann-Marie Funeland
Förskollärare
054-540 35 67
ann-marie.funeland@karlstad.se
Facklig företrädare Carina Hultvall
Förskollärare, fackligt ombud, arbetslagsledare
054-540 32 12

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den