Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

IT-avdelningen söker en serviceinriktad IT-tekniker

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Kommunledningskontoret arbetar med ledning, styrning och uppföljning av kommunens verksamheter. Vi arbetar också med att driva på utvecklingen och tillväxten i Karlstad i samarbete med näringslivet och andra aktörer. Bland våra 200 medarbetare finns många olika kompetenser och verksamhetsområden, till exempel ekonomi- och verksamhetsstyrning, juridik, upphandling, ledar- och medarbetarutveckling, kommunikation och IT-verksamhet.

Som IT-tekniker hör du till Kommunledningskontorets IT-avdelning. Förvaltning IT är en enhet inom IT-avdelningen, som ansvarar för förvaltning av IKT-objekten Teknisk plattform och Arbetsplats, samt förvaltningsobjekt inom verksamhetsstöd. Du kommer att vara en del av grupperingen Teknisk plattform, där vi ansvarar för leverans av koncernens basinfrastruktur med delarna Office 365, SharePoint, servrar, lagring, backup, nätverk, identitet och åtkomst samt integration.

Arbetsbeskrivning

I uppdraget som IT-tekniker ingår följande arbetsuppgifter:
• Tekniskt stöd, support och underhåll av kommunens tekniska plattform inom drift, administration och ärendehantering.
• Avancerad felsökning och dokumentation.
• Medverka med teknisk kompetens i IT-projekt.
• Efter en uppstartsperiod ingå i beredskapsgruppen enligt ett rullande schema vid behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en bred teknisk kompetens, stort tekniskt intresse, som gillar att lösa problem och gärna antar utmaningar. I enskilt arbete är du självgående och i grupp bidrar du med ett positivt förhållningssätt till att nå gemensamma mål. Du ska ha universitetsutbildning eller motsvarande kunskaper inom IT. Du behöver vara noggrann, ha lätt för att samarbeta och ta till dig nya kunskaper. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Meriterande:
Kunskaper och erfarenhet inom följande områden
• Office365 och SharePoint
• Active Directory
• Servrar och lagring
• Identitet och åtkomst
• MS SQL Server
• Ramverket ITIL
• Förvaltningsmodellen pm3

Då kommunen nyligen infört samarbetsplattformen SharePoint så lägger vi extra vikt vid erfarenheter från den plattformen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde 1 september eller enligt överenskommelse.
Ansök senast 17 juni 2018
Referensnummer A789283
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Jörgen Pettersson
Förvaltningsledare Teknisk Plattform
054-540 12 30
jorgen.pettersson@karlstad.se
Facklig företrädare Facklig företrädare nås via kommunens växel
054-540 00 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den