Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Förskollärare till Alsters förskola

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Karlstad är en attraktiv tillväxtkommun och en motor i Värmland med cirka 95 000 invånare och 7000 medarbetare som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Vi har stort fokus på tillväxt och långsiktig hållbar utveckling. Vårt arbete bygger på helhetssyn och vi arbetar tillsammans inom koncernen för att våra tjänster och vår service ska bli så bra som möjligt för dem vi är till för, det vill säga Karlstadsborna,

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Alsters förskola startades 2013 och är vackert belägen i utkanten av Alsters bostadsområde med naturen runt husknuten. Förskolan består av 6 avdelningar och från höstterminen kommer vi vara tre avdelningar med barn i ålder 1-3 år, en 2-4 år samt två avdelningar med barn i ålder 3-6 år.
Vi arbetar Reggio Emilia- inspirerat och ser barnet som rikt, kompetent och nyfiket.
Vi pedagoger bemöter barnen utifrån en tro att barnen kan och vill utforska världen, material ska finnas tillgängligt.
Vi anser att miljön ska vara välkomnande, inspirerande, lärande, estetisk, tydlig och flexibel.
Miljön ska skapa goda förutsättningar för att barnen ska bli utmanade, självständiga och ta egna initiativ.
Vi har ett utforskande arbetssätt och utvecklar oss och utbildningen kontinuerligt, allt i enlighet med läroplanens mål.

Arbetsbeskrivning

Reggio Emila-filosofin brukar även kallas för "Lyssnadets pedagogik" som bygger på att barnen är delaktiga och kan påverka sin vardag. Med hjälp av pedagogisk dokumentation fångar vi barnens tankar och intressen samt synliggör deras lärande för såväl barn som vårdnadshavare. Vi ser därför gärna att du har goda kunskaper inom pedagogisk dokumentation.
Vi söker dig som har ett medforskande, utmanande, lyssnande och reflekterande förhållningssätt.
Du ska vara väl förtrogen med våra styrdokument och ha en god förmåga att omsätta dem i både praktik och teori. Som förskollärare ansvarar du för att planera, dokumentera och utveckla det pedagogiska arbetet utifrån förskolans läroplan.

Kvalifikationer

Du är utbildad legitimerad (alt väntar på din legitimation) förskollärare, väl förtrogen med våra styrdokument samt har förmågan att omsätta dessa i praktik.
I din yrkesroll är du engagerad, professionell och initiativtagande. Att bidra till arbetsglädje och ha ett lösningsfokuserat synsätt är självklart för Dig.
Du är också ansvarstagande och strukturerad, med god förmåga att planera och prioritera i ditt arbete på ett effektivt sätt. Din samarbetsförmåga är mycket god och du är tillmötesgående i ditt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor. Du ska vara nyfiken och intresserad av att vara med att utveckla förskolans mål.
Vi kommer lägga vikt vid personliga egenskaper.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 3 augusti 2020
Ansök senast 10 april 2020
Referensnummer A943400
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Ann Svensson
Rektor
054 5403432
ann.svensson@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den