Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Kvalificerad redovisningsekonom

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Kommunledningskontoret arbetar med ledning, styrning och uppföljning av kommunens verksamheter. Vi arbetar också med att driva på utvecklingen och tillväxten i Karlstad i samarbete med näringslivet och andra aktörer. Bland våra 200 medarbetare finns många olika kompetenser och verksamhetsområden, till exempel ekonomi- och verksamhetsstyrning, juridik, upphandling, ledar- och medarbetarutveckling, kommunikation och IT-verksamhet.

Redovisningsenheten är en del av kommunledningskontoret. Enhetens uppdrag är att arbeta med kvalificerad redovisning och att ge stöd och rådgivning i dessa frågor till kommunens förvaltningar och bolag.
Vi söker nu dig som är utbildad civilekonom och med erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete, gärna från en större organisation.

Arbetsbeskrivning

Tillsammans med övriga ekonomer på enheten kommer du att arbeta med kommunens ekonomisystem och ekonomiadministrativa processer. En viktig del i arbetsuppgifterna är redovisning och rapportering vid bokslut samt intern kontroll.
Enheten är inne i ett spännande skede där du och dina kollegor tillsammans kommer att jobba med att utveckla, effektivisera och kvalitetssäkra kommunens redovisning.

Kvalifikationer

Du som söker har högskola- eller universitetsutbildning med inriktning mot ekonomi eller annan bakgrund som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Du har också erfarenhet från kvalificerad ekonomisk redovisning och liknande arbetsuppgifter.

Du är intresserad av redovisningsfrågor och har en god förmåga att förstå, tolka och kommunicera regler inom området till olika målgrupper.
Du är van att arbeta analytiskt och strukturerat och van vid förändringsarbete. Du tar egna initiativ och har lätt för att skapa tillit och ett bra samarbetsklimat samtidigt som du kan arbeta självständigt.
Förmågan att hålla deadlines är mycket viktig i ekonomiarbetet. Du är noggrann, gillar att genomföra saker i ett stundtals högt tempo och har lätt att förstå sammanhang. Du förstår också vikten av att bidra till utvecklingen av enhetens samlade uppgifter. God vana och förståelse av ekonomi- och IT-system är meriterande då enheten är inne i ett intensivt arbete med att utveckla digitaliseringsprocessen.
Arbetet ställer krav på god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift i svenska språket, och du kan på ett enkelt sätt beskriva ekonomiska sammanhang.
Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Ansök senast 30 september 2018
Referensnummer A810792
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Malin Lundberg
verksamhetsutvecklare ekonomi
054-540 10 64
malin.lundberg@karlstad.se
Kontaktperson Elisabet Malmqvist
redovisningchef
054 - 540 12 39
elisabet.malmqvist@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den