Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Lärare till elprogrammet inriktning automation

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ansvarar för gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning, svenska för invandrare samt yrkeshögskola. Totalt studerar cirka 6 000 elever hos oss.

Nobelgymnasiet i Karlstad är Värmlands största yrkesskola med 1100 elever fördelat på sex nationella program och introduktionsprogram. Vi jobbar i nära samarbete med de olika yrkesbranscherna och ett viktigt mål för oss är att vår verksamhet skall vara väl förankrad och kopplad till ett samhälle i ständig förändring. 

Yrkeshögskolan i Karlstad återfinns på Karlstads Teknikcenter (KTC) som är en toppmodern skola. På KTC genomförs ett flertal Yrkeshögskoleutbildningar, Gymnasieingenjörsutbildningar och vissa inriktningar på Teknikprogrammet. Ett mycket nära samarbete med regionens industrier och offentliga förvaltningar är kännetecknande för verksamheten på KTC.

Arbetsbeskrivning

Som lärare så arbetar du tillsammans med dina kollegor i arbetslag. Du är aldrig ensam med utmaningar och frågeställningar. Vi hjälps åt i arbetslag och ämneslag att planera arbetet. Öppenheten mellan lärare är stor och vi har ett gemensamt ansvar för att alla elever ska lyckas. Tillsammans skapar vi en god lärandemiljö för våra elever.

Nu söker vi lärare till Elprogrammet inriktning automation. I arbetsuppgifterna ingår undervisning med för- och efterarbete, mentorskap, tät kontakt med elever, vårdnadshavare, bransch och handledare på APL. En central del i arbetet är också att i samråd med branscherna utveckla inriktningen automation.

Arbetet innebär också attdu kan komma att undervisa på yrkeshögskoleutbildningen Automationsingenjör - inriktning processteknik, i kurser som Automationssystem/programmering,Industriell styr- och mätteknik,Reglerteknik,Konstruktion/CAD/schemaläsningochIndustriell IT. Din uppgift blir även att tillsammans med ansvarig utbildningsledare och branschens arbetsgivare vara delaktig i framställandet och formandet av utbildningens innehåll.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av undervisning. Helst är du behörig yrkeslärare med erfarenhet av att leda grupper. Du har ett stort intresse av att lära,visa och instruera andra. Avgörande är att du trivs att jobba med ungdomar och att du har förmåga att se människors olika behov och förutsättningar. Det är viktigt att du trivs i lärarrollen och är en utpräglad ledare samt att du är trygg i dina kunskapsområden.

Vi söker vi dig som har lätt att samarbeta och är flexibel, van vid problemlösning och att arbeta självständigt och i grupp. Det är viktigt att du är intresserad av och har erfarenhet av att driva utvecklingsarbete. Vidare är det ett krav att du har kunskaper och erfarenheter inom automationsområdet

Skolan färgas mycket av digitalisering och det är en stor fördel om du har erfarenhet av att arbeta meddigital utrustning,hjälpmedel och läromedel.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 14 augusti 2019
Ansök senast 15 maj 2019
Referensnummer NG-A873544
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Agneta Ernstson
Rektor
054-5401465
Kontaktperson Henrik Degert Grahn
Rektor
054-5401434
henrik.degert@karlstad.se
Facklig företrädare Lärarförbundet, Roger Johansson

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den