Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Utbildningschef förskola

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Karlstad är en attraktiv tillväxtkommun och en motor i Värmland med cirka 95 000 invånare och 7000 medarbetare som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Vi har stort fokus på tillväxt och långsiktig hållbar utveckling. Vårt arbete bygger på helhetssyn och vi arbetar tillsammans inom koncernen för att våra tjänster och vår service ska bli så bra som möjligt för dem vi är till för, det vill säga Karlstadsborna,

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Vill du ta ansvar för att barns uppväxt blir starten på en livslång resa? En resa där lärande, utveckling, stöd och stimulans är medvetet utformat för att möta barns behov. En förskola med stort ansvarstagande för förskolans reviderade läroplan och barnkonventionens skrivningar.

Tillsammans med våra 23 rektorer i förskolan kommer du att vara med och forma morgondagens förskola i Karlstad. Vi arbetar systematiskt med att utveckla vårt ledarskap, pedagogiska kunnande och kvalitetsarbete. I Karlstads kommun är förskolan viktig och det märks. Vi är stolta över de resultat vi åstadkommer och över att arbeta i Karlstads kommun. Förskolan i Karlstad ska ge varje barn goda förutsättningar att utveckla förmågor, förståelse och intressen i riktning mot förskolans mål oavsett på vilken förskola eller avdelning som barnet deltar. Detta är rektorernas och utbildningschefens ansvar.

Arbetsbeskrivning

Utbildningschefen för förskola har det övergripande ansvaret för våra 54 förskolor, är direkt underställd skoldirektören och närmaste kollega till utbildningschef för grundskolan. Utbildningschefen ska ha ett tydligt mål och vision för förskolans verksamhet nu och för framtiden. Genom tydlighet och mod arbetar du mot en hög och likvärdig måluppfyllelse. Du har fokus på de yngsta Karlstadsborna samtidigt som du har ett fokus på helheten för våra barn och unga genom hela skolsystemet.
Som chef är du lyhörd och entusiastisk. Du ser till att skapa trygghet i rektorsgruppen genom din tydlighet, struktur och ledarskapsförmåga. Du skapar förutsättningar för våra kompetenta rektorer att arbeta mot våra gemensamma mål genom kollegialt lärande och samarbete i gruppen. Du har mod att utmana och synliggöra alla frågor för att fortsätta hålla en hög professionell nivå och genom reflektion och utmaningar som belyser nya perspektiv skapas samsyn och grupper byggs.
Du utmanar utveckling av förskolan i framtiden, har tydlig vision och mål för förskolans verksamhet, är kreativ och lösningsfokuserad. Organisationen ska vara ändamålsenlig och verksamheten ska vara kostnadseffektiv. Vi har bra resurser i form av välutbildad och kompetent personal, välanpassade lokaler och en god ekonomi. Vi har positiva resultat i brukarundersökningar och har goda relationer till vårdnadshavarna.
Du har personal- och ekonomiansvar för förskolans verksamhet. Du ingår i barn- och ungdomsförvaltningens ledningsgrupp. Tillsammans med utbildningschef för skola och skoldirektör ansvarar du för verksamheten i barn- och utbildningsförvaltningen och har en nära samverkan med politikerna i nämnden. Du leder förskolans rektorsgrupp och samarbetar med de centrala stödfunktionerna. Vi arbetar med kollegialt lärande och har hög tillit till varandra i organisationen. Vi har höga förväntningar och satsar på våra chefer.

Kvalifikationer

Vi söker en utbildningschef som har förmågan att kunna lyfta blicken och se helheten. Du har barnens rätt till stöd och stimulans i fokus och du skapar förtroende som utvecklar arbetet framåt och främjar delaktighet och arbetsglädje.
Du:
• Har god kompetens om förskolans uppdrag och förutsättningar genom egen erfarenhet och högskoleutbildning med pedagogisk inriktning.
• Har en god kännedom om relevant forskning.
• Har en god förmåga att skapa uppslutning kring gemensamma mål, skapar goda förutsättningar för rektorer och bidrar till god måluppfyllelse genom att låta organisationen genomsyras av tillit och höga förväntningar
• Du har erfarenhet av att arbeta som chef och ledare och ditt ledarskap präglas av förutseende och tydlighet
• Har en bra orienteringsförmåga och tajming baserat på ett lyhört ledarskap, samspel med kollegor och omvärldsspaning.
• Du utövar ett värdebaserat ledarskap som rymmer empati, respekt och integritet.

Känner du igen dig i denna beskrivning? Då kan du vara precis den vi söker. Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde snarast efter överenskommelse
Ansök senast 5 april 2020
Referensnummer A942496
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Maria Kjällström
Skoldirektör
054-540 39 82
Facklig företrädare Ann-Mari Brunzell
Nämdsekreterare
054-540 29 26
ann-mari.brunzell@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den