Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Speciallärare till Stodeneskolan

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Arbetsbeskrivning

Vi strävar efter en inkluderande helhetssyn kring varje enskild elev och undervisningen planeras och anpassas efter elevens behov och förutsättningar.

Du kommer att ingå i skolans elevhälsoteam. Tillsammans med rektor och övrig personal ansvara för resursfördelning av pedagogiskt stöd. Ha regelbundna möten med rektor och personal kring elevärenden.

Bidra med förståelse och kunskap om hur olika funktionsnedsättningar påverkar utvecklingsprocesserna och hur man kan kompensera detta.

På uppdrag av elevhälsan genomföra tester som kräver specialpedagogisk kompetens.
Vid generella tester hjälpa till att tolka resultaten och föreslå lämpliga stödåtgärder i form av allmänt eller särskilt stöd. Sammanställa kartläggningar och utredningar.

Tillsammans med mentor ta ansvaret och initiativet för upprättande och uppföljning av åtgärdsprogram. Träffa elever och vårdnadshavare för konsultation.

Ge elever stöd i undervisningen, enskilt och i grupp.

Bistå lärare med hjälp att anpassa sin undervisning efter varje elevs förmåga och behov. Ge stöd och råd kring frågor gällande anpassningar av arbetsmaterial.

Vara uppdaterad inom forskning, litteratur och beprövad erfarenhet och om hur IT kan användas som alternativt verktyg.

Kvalifikationer

Legitimerad grundskollärare med speciallärar- eller specialpedagogutbildning.

Du har erfarenhet av undervisning i matematik och svenska.

Förmåga att hjälpa elever att hitta nya strategier i sitt lärande, motivera och entusiasmera. Du har kunskap i alternativa verktyg.

I ditt arbete visar du förmåga att kritiskt och självständigt initiera, analysera och medverka i förebyggande arbete och bidra till att undanröja hinder och svårigheter i olika lärmiljöer.

Du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer med barn, föräldrar och kollegor. Vi söker dig som är flexibel och ser fler möjligheter än hinder i uppdraget att skapa en skola för alla barn.

Du visar förmåga att, vara en kvalificerad samtalspartner och rådgivare i frågor som rör barns och elevers språk-, skriv- och läsutveckling.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 30 januari 2017
Tillträde eller efter överenskommelse.
Ansök senast 15 januari 2017
Referensnummer A641283
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Marita Sandelin
Rektor
054-540 35 83
marita.sandelin@karlstad.se
Facklig företrädare Maria Rudsberg
054-540 35 95

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den