Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Produktionsledare

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

På teknik- och fastighetsförvaltningen ansvarar vi för kommunens gator och vägar, naturmark, parker, lekplatser och allmänna platser. Vi ser till att kommunens invånare har rent dricksvatten av god kvalitet, vi bygger och förvaltar kommunens fastigheter och ansvarar även för den interna servicen till kommunens verksamheter. Dessutom är vi med och utvecklar nya bostadsområden och stadsdelar.

Enheten Skog och friluftsliv ansvarar för en långsiktig planering, förvaltning och utförande av kommunens skogsområden som består av ca 6 000 ha förvaltningsskog och ca 1 000 ha tätortsskog. Arbetet sker både i egen regi och i samverkan med extern förvaltare. Enheten består idag av 31 medarbetare. 
På enheten ingår också förvaltning av friluftsanläggningar såsom ca 17 mil vandringsled, grillplatser m.m. På kommunens mark ansvarar enheten också för jakt och fiske.

Arbetsbeskrivning

Som produktionsledare på enheten Skog och friluftsliv kommer du att vara en av fyra arbetsledare och ansvara för ett eget arbetslag. Din personal rekryteras från arbetsmarknads- och socialförvaltningen samt arbetsförmedlingen och är omkring åtta medarbetare.  
Din uppgift blir att, tillsammans med din personal, utföra yttre markskötsel samt tillsyn av mark och fastigheter.  
Närmare innebär din roll:  
- Aktiv arbetsledning, det vill säga att planera, resurssätta och styra den vardagliga verksamheten så att personalen får bra underlag och förutsättningar att arbeta effektivt. Du prioriterar och beslutar om vilka uppdrag som ska genomföras, i vilken ordning och av vem.  
- Aktivt och närvarande ledarskap, det vill säga att du leder arbetsgruppen med uppsatta mål och du stöttar individers personliga utveckling. Du är ett föredöme i gruppen och agerar utifrån kommunens värdegrund. Du är rörlig och närvarande i arbetsgruppen samtidigt som du är ett stöd till enhetschefen.  
- Du driver verksamheten framåt och du följer upp och utvärderar resultatet i form av kvantitet, kvalitet och ekonomi tillsammans med vår produktionsplanerare. Vi arbetar också med ständiga förbättringar.  
- Kommunikation, det vill säga upprätthålla en god kommunikation på arbetsplatsen.  
Du kommer att utgå från Kroppkärrs gård. 

Kvalifikationer

Du har minst gymnasieexamen eller annan relevant utbildning. Framförallt har du yrkeslivserfarenhet, och/eller bred bakgrund inom markskötsel, som gör att du kan göra relevanta bedömningar av tid, resursåtgång, kvalitet och kostnad för vår verksamhet. Du är en erfaren arbetsledare med eget driv där du vågar göra prioriteringar och fatta beslut. Du är kvalitetsmedveten och tar dig tid för reflektion och uppföljning av de resultat vi uppnår. Vidare är du kommunikativ, har datavana och kan formulera dig väl i både tal och skrift. Du har god förmåga att arbeta både självständigt och i nära samarbete med övriga medarbetare. Självklart ska du bidra till arbetsglädje och värna den goda arbetsmiljön samt dela och arbeta enligt Karlstads kommuns värdegrund.  
För tjänsten krävs minst B-körkort.   
 
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Längd Tillsvidare
Ansök senast 15 juli 2018
Referensnummer TFN 2018-2057
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Håkan Eriksson
Enhetschef
054-540 69 52
Facklig företrädare Facklig företrädare kan nås via kommunens växel
054-540 00 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den