Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Skolsköterska till Nyeds skola

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Förvaltningens skolor och grundskolor är organiserade i tre skolområden: Syd, Väst och Öst. Varje skolområde leds av en skolområdeschef.

Arbetsbeskrivning

Barn- och ungdomsförvaltningen söker en skolsköterska till Nyed skola. Nyeds skola är belägen i Molkom som ligger i den nordöstra delen av Karlstad kommun. Vår skola ligger ”mitt i byn” i en naturskön omgivning, i direkt anslutning till skolan finns fritidsgård, folkbibliotek och en fullskalig idrottshall. Skolan är en F-9 skola med fritidshem. På skolan finns idag ca 360 elever. Lärarna och övrig personal är indelade i arbetslag utifrån stadie och funktion. Vi strävar efter att vara en skola i tiden, att ha ett digitaliserat arbetssätt och att arbeta för en inkluderande och likvärdig skola.
Birgitta som är skolsköterska på Nyed skola går i pension i mars 2018. För att kunna erbjuda en bra introduktion men också för att vi under våren behöver stärka vår vaccinationsresurs vill vi redan nu rekrytera hennes efterträdare. Elevhälsans olika professioner på våra skolor arbetar i team och elevhälsoteamen arbete leds av rektor. Utöver att du genomför sedvanliga skolsköterskeuppgifter som hälsobesök, vaccinationer och mottagningsarbete är det viktigt att du tydligt bidrar med din kompetens och kunskap i det främjande och förebyggande elevhälsoarbetet. Arbetet som skolsköterska förutsätter att man har lätt för att samarbeta och att du har en helhetssyn på eleverna. Meriterande är erfarenhet av arbete med barn, vaccinationer och av hälsofrämjande och förebyggande arbete.
Det finns ett nätverk för skolsköterskor inom kommunen som leds av en verksamhetschef för elevhälsans medicinska insatser. På barn- och ungdomsförvaltningen finns också en skolöverläkare.

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning i hälso- och sjukvård för barn och ungdomar, öppen hälso- och sjukvård eller skolsköterskeutbildning. Grundläggande kunskaper för att dokumentera i datajournal.

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse

Ansök senast
1 oktober 2017
Referensnummer
A714109
Antal arbetstillfällen
1
Kontaktperson

Malin Lundgren Kullgren
Verksamhetsch. för elevhälsans medicinska insatser
054-540 13 06

Johan Sjövall
Skolområdeschef Öst
054-540 29 08
Facklig företrädare
Heléne Bolund
 
Skolsköterska, Vårdförbundet
 
054-540 31 81
Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den