Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Chef ekonomi- och verksamhetsstyrning

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Kommunledningskontoret arbetar med ledning, styrning och uppföljning av kommunens verksamheter. Vi arbetar också med att driva på utvecklingen och tillväxten i Karlstad i samarbete med näringslivet och andra aktörer. Bland våra 200 medarbetare finns många olika kompetenser och verksamhetsområden, till exempel ekonomi- och verksamhetsstyrning, juridik, upphandling, ledar- och medarbetarutveckling, kommunikation och IT-verksamhet.

Ekonomifunktionen leds av ekonomidirektören och består av avdelningen för ekonomi- och verksamhetsstyrning och redovisningsavdelningen. Vi söker nu en chef till avdelningen för ekonomi- och verksamhetsstyrning. Avdelningen ansvarar för koncernens samlade styrning och vår uppgift är att samordna och driva styrprocesserna inom koncernen Karlstads kommun. Analys, utredning och beredning av ärenden inför politiska beslut ingår som en del i vårt arbete. Vi ansvarar också för att förvalta och utveckla kommunens digitala stöd för verksamhetsstyrning.

Vår arbetsplats ligger i Karlstad CCC, centralt i staden, mellan Klarälven och Pråmkanalen.

Arbetsbeskrivning

Hos oss får du möjlighet att medverka i vårt fortsatta arbete med att utveckla styrningen i koncernen Karlstads kommun. Du gör det i rollen som chef för avdelningen ekonomi- och verksamhetsstyrning. Du kommer att ha personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar för tio engagerade och kunniga medarbetare. Ekonomidirektören är din närmaste chef och du kommer att ingå i kommunens ekonomichefsnätverk och i det gemensamma värmlandsnätverket med länets kommunala ekonomichefer.

Ditt uppdrag som chef innebär att leda, utveckla och samordna avdelningen i arbetet med kommunkoncernens och kommunledningskontorets årliga planerings- och uppföljningsprocesser. Detta innefattar att göra omvärldsanalyser, beskriva de ekonomiska förutsättningarna, följa upp och analysera utvecklingen inom koncernens ekonomi och prioriterade målområden samt presentera underlag för politiska beslut kring strategisk plan och budget. Rollen innebär en hög grad av samverkan med förvaltningar och bolag men också internt på kommunledningskontoret.

Kvalifikationer

Du har akademisk examen inom ekonomi, samhällsvetenskap eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig och du har tidigare jobbat i politiskt styrd organisation. Vi förutsätter att du har erfarenhet från tidigare chefsuppdrag och har god förståelse över samhällsekonomiska samband.

Du är en trygg ledare som skapar lagkänsla samtidigt som du uppmuntrar enskilda medarbetares egen initiativkraft. Att skapa och bibehålla relationer både internt och externt är naturligt för dig. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift och kan på ett pedagogiskt sätt knyta samman frågor som rör ekonomi och verksamhet. Du har lätt för att se helheter och är bra på att strukturera arbetet. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Ansök senast 11 augusti 2019
Referensnummer A890293
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Vecka 29 Carina Strandberg
chef ekonomi- och verksamhetsstyrning
054-540 12 13
carina.strandberg@karlstad.se
Kontaktperson Vecka 32 Carina Wiberg
administrativ chef
054-540 10 03
carina.wiberg@karlstad.se

Övrigt

Karlstads kommun tillämpar tidsbegränsade chefsförordnande på berörd förvaltning med en tillsvidareanställning i grunden.


För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den