Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

HR-strateg

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Vi har stort fokus på tillväxt och långsiktig hållbar utveckling. Vårt arbete bygger på helhetssyn och vi arbetar tillsammans inom koncernen för att våra tjänster och vår service ska bli så bra som möjligt för dem vi är till för, det vill säga Karlstadsborna.

På kommunledningskontoret arbetar vi med att leda, utveckla, styra, stödja och följa upp verksamheter och kommunens ekonomi samt driva utveckling och tillväxt i Karlstad i samarbete med näringslivet och andra aktörer.

Vi på Arbetsgivaravdelningen arbetar koncernövergripande med arbetsgivarstrategiska frågor som bidrar till att trygga kompetensförsörjningen och att vi är en attraktiv arbetsgivare. Ledarutveckling, arbetsmiljö, arbetsrätt och pensioner är exempel på andra viktiga uppdrag. Vi förvaltar och utvecklar också vårt gemensamma HR system. Tillsammans med kollegor i förvaltningar och bolag driver vi utveckling, lärande och digitalisering i vardagen. Vår arbetsplats präglas av engagemang, driv, hög kompetens och vi trivs och har roligt tillsammans! På avdelningen är vi 25 medarbetare. Du hittar oss i Bibliotekshuset i centrala Karlstad.

Arbetsbeskrivning

Som HR-strateg kommer du främst att arbeta med området jämställdhet och mångfald där vårt arbete med strategisk kompetensförsörjning ingår som en viktig del. Det är du som leder arbetsgruppen för jämställdhet och mångfald och du håller också utbildningar i ämnet. Din roll kommer att vara både strategisk och operativ, du initierar, driver och slutför utvecklingsarbete som stöd för kommunens förvaltningar och bolag.
Utredningar, uppföljning, analys, omvärldsspaning samt att delta i, eller driva, koncernövergripande projekt ingår också i tjänsten. Kommunens förvaltningar och bolag har ett nära samarbete i strategiska frågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning med HR-inriktning. Du har arbetat både på operativ och strategisk nivå, gärna inom politiskt styrd verksamhet.
Du är en erfaren projektledare, du har kunskaper inom genus och mångfald och du är insatt i berörd lagstiftning.
Som person är du förtroendeskapande, kommunikativ, du har god samarbetsförmåga och ett smittande engagemang. Arbetet kräver ett strategiskt tänkande, analytisk förmåga och god förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Längd Tillsvidare
Ansök senast 3 november 2019
Referensnummer A574436
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Niclas Friman
avdelningschef Arbetsgivaravdelningen
054 540 00 00
niclas.friman@karlstad.se
Kontaktperson Inga Lena Sjöbom
rekryteringskonsult Karlstads kommun
054-540 00 00
inga.lena.sjobom@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den