Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Administratör förskola till skolområde Väst

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola, familjedaghem, och öppen förskola. Vi ansvarar också för den pedagogiska verksamheten i förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Förvaltningens skolor och förskolor är organiserade i tre skolområden.

Arbetsbeskrivning

I skolområde Väst har vi drygt 1000 barn i våra 17 förskolor. Dina främsta arbetsuppgifter är att för ca hälften av områdets förskolor hantera och registrera inskrivningar och köplatser. Du är en av två administratörer i Väst som arbetar med att administrera förskolans placeringar av barn på förskolor med hjälp av verksamhetssystemet Extens förskola (vi byter inom kort till IST-förskola). Du arbetar såväl självständigt med placeringar som i nära samverkan med din kollega. Samverkan och samordning förekommer därutöver också med de fyra övriga placerare som finns inom vår förvaltning. Samarbete med skolområdes övriga administratörer och ekonomer krävs, samt med personal på barn- och ungdomsförvaltningens stab.

Det är viktigt att vara väl förtrogen med de regler som gäller för inskrivning, väntan på plats och avgifter. I arbetet ingår att ha kontakter med föräldrar som hör av sig med frågor och synpunkter. Du har ett nära samarbete med skolområdets förskolechefer, såväl med planeringen av förskoleplatser som med själva placeringsarbetet på olika förskolor och avdelningar.

Det förekommer även andra viktiga uppgifter, som att ge administrativt stöd till chefer och medarbetare. I skolområdet finns också administratörer och ekonomer med andra arbetsuppgifter. Tjänsten kommer att vara placerad på en av en av våra enheter inom skolområdet. Skolområdets administratörer och ekonomer leds av skolområdeschefen och träffas kontinuerligt i olika konstellationer.

Kvalifikationer

Du ska ska ha en eftergymnasial utbildning med inriktning mot administration, personal eller ekonomi. Alternativt har du motsvarande praktisk erfarenhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av verksamhetssystemet Extens förskola och/eller IST-Förskola. Du måste ha god kommunikationsförmåga. Du är serviceinriktad, flexibel, stresstålig, noggrann och kan arbeta självständigt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse.
Ansök senast 15 januari 2017
Referensnummer A640971
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Anders Karlsson
Skolområdeschef Väst
054-540 34 33
Facklig företrädare Fackliga företrädare nås via Ann-Marie Brunzell
Nämndsekreterare
054-540 29 26

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den