Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

IT-pedagog till Tingvallagymnasiet

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ansvarar för gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning, svenska för invandrare samt yrkeshögskola. Totalt studerar cirka 6 000 elever hos oss.

Arbetsbeskrivning

Som IT-pedagog har du i huvudsak följande arbetsuppgifter:
• Initiera och uppmuntra användningen av digitala verktyg i undervisningen
• Utbilda och handleda lärare i planering och utveckling av undervisningen med digitala läromedel
• Vara support till lärarna i olika program som ger stöd till elever i behov av särskilt stöd.
• Hantera lösenord m.m. till pedagogiska system
• Viss support och administration av system och teknisk utrustning
• Vara insatt i utvecklingen inom det digitala pedagogiska området
• Vara ett stöd för skolledningen i arbetet med den långsiktiga planeringen av IT-utveckling, vilket bl.a. innefattar att ansvara för planering och inköp av digital teknik
• Inventera och dokumentera skolans digitala enheter
• Att utifrån verksamhetens behov kunna bedöma vilken utrustning som krävs och vilken mjukvara som finns att tillgå för att nå optimala förutsättningar
• Ingå i nätverk tillsammans med andra IT-pedagoger

Kvalifikationer

Du har pedagogisk utbildning och/eller pedagogisk erfarenhet. Du har goda IT-kunskaper och är drivande i det digitala arbetet och hur IT blir ett naturligt medel i den pedagogiska verksamheten i skolan. Du har mycket god social kompetens, är kommunikativ samt har förmåga att skapa goda relationer. Du ska ha lätt för att arbeta både tillsammans med andra och självständigt. Du är strukturerad, systematisk, noggrann och har god förmåga att planera och prioritera. Du omvärldsbevakar och initierar förändrings/utvecklingsarbete. Du har dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat med digitalisering i skolan. Du har god kännedom om skolans styrdokument. Särskild vikt läggs vid att du har en positiv attityd och en god förmåga att entusiasmera och motivera. Pedagogisk examen är meriterande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 7 januari 2020
Ansök senast 20 oktober 2019
Referensnummer A906527
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Anne-Maj Kihlstrand
Gymnasiechef Tingvallagymnasiet
054-540 1627
anne-maj.kihlstrand@karlstad.se
Facklig företrädare Lärarförbundet Ann-Kristin Hermansson
Lärare
054-540 1483
ann-kristin.hermansson@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den