Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Skåre Herrgårds Förskola söker Förskollärare

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Vi söker en förskollärare till Skåre Herrgårds förskola, Skåre herrgårds förskola består av 6 avdelningar, belägna i tre byggnader. Den vackra vita herrgårdsbyggnaden omges av 2 röda mer traditionella förskole-byggnader. Avdelningarna är uppdelade i 1-5 år, 1-3 år och 3-6 år. Förskolan har en härligt uppvuxen vacker gård med stora träd och en del buskage.

Arbetsbeskrivning

Som förskollärare på Skåre Herrgårds Förskola är du intresserad av verksamhetsutveckling, kan ta initiativ och får gärna ha ett brinnande intresse inom språkutvecklande arbetssätt, digitala verktyg, teknik och matematik. Vi söker dig som har en god förmåga att se alla barn och ta hänsyn till deras individuella förutsättningar. Du har förmåga att både stödja och utmana våra barn och en vilja att ständigt utvecklas tillsammans med dem. Du är en person som kan skapa trygghet och förtroendefulla relationer med såväl barn och föräldrar som med kollegor.
På Skåre Herrgårds förskolan har vi under en 3 års period arbetat fram ett Normkritiskt förhållningssätt, något som genomsyrar vår förskola i både vårt förhållningssätt och i våra planer och dokument. Vi lägger stor vikt vid att lyssna på varandra, respektera varandras och att varje barn blir sedd för den individ de är. Att ett genusperspektiv ska finnas både vid planering av verksamhet och vad det gäller lekmiljöer och material. Vi kommer även under hösten 2018 gå in i projektet Lärande för hållbar utveckling.
Vi arbetar med pedagogisk dokumentation för att synliggöra, utvärdera och utveckla verksamheten. Som tillsvidareanställd förskollärare får du tillgång till en egen Ipad för att underlätta det systematiska kvalitetsarbetet. Läsåret 18/19 fokuserar förskolan på språkutvecklande arbetssätt digitalt lärande och Lärande för hållbar utveckling . Vilket innefattar utveckling av undervisningen och pedagogiska lärmiljöer.
Som förskollärare ansvarar du för undervisningen utifrån styrdokument och barns intressen. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för planering och genomförande av det pedagogiska arbetet. Arbetslaget utformar den pedagogiska verksamheten och lärmiljön utifrån styrdokument samt barnens behov och intressen.
Som anställd i Karlstad kommun som får du arbetskläder, egen Ipad, vi har egna specialpedagoger kopplat till förskolan, IT-pedagog som stöttar oss efter våra behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
- Har ett relationellt förhållningssätt
-har förskollärarexamen och legitimation och erfarenheter av pedagogiskt arbete.
-har god samarbetsförmåga och vana att driva verksamhetsutveckling tillsammans i arbetslag
-är initiativrik och lösningsinriktadAnställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 5 november 2018
Tillträde eller enligt överenskommelse
Ansök senast 14 oktober 2018
Referensnummer A815010
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Malin Geary
Förskolechef
054-5403707
malin.geary@karlstad.se
Facklig företrädare Lärarförbundet
054-21 66 89

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den