Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Bebyggelseantikvarie

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

På stadsbyggnadsförvaltningen ansvarar vi för detaljplaner, bygglov och stadsmiljöfrågor. Vi är kommunens lantmäterimyndighet och arbetar med kartor, mätning och geografiska informationssystem, GIS. Vi på stadsbyggnadsförvaltningen har också ansvar för kommunens färdtjänst. Dessutom är vi huvudman för Karlstadsbuss.

Som inventerande bebyggelseantikvarie kommer du att tillhöra stadsarkitektenheten.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att inventera för Karlstads kulturmiljöprogram, ett digitalt program där kulturhistoriskt värdefulla byggnader och miljöer redovisas och används som kunskapsunderlag i samhällsplanering och bygglovshandläggning. Du skall inventera område för område, och bedöma vilka byggnader och miljöer som är särskilt kulturhistoriskt värdefulla. Att skriva värdemotiveringar är en viktig del av arbetet, men även att fotografera samt göra historiska efterforskningar genom litteratur, äldre kartor och ritningar.

I arbetet ingår att skriva en kulturhistorisk områdesbeskrivning för varje inventerat område, hålla i referensgruppsmöten där urvalet slutligen diskuteras samt att ha nära kontakt med vår GIS-avdelning som redovisar resultatet digitalt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har bebyggelseantikvarisk utbildning eller motsvarande samt har erfarenhet av kulturhistorisk värdering av bebyggelse. Vi vill att du ska ha kunskaper om både arkitekturhistoria och samhällshistoria. En viktig egenskap är förmågan att beskriva kulturhistoriska värden pedagogiskt och lättförståeligt i text.

Du ska kunna arbeta självständigt och vi ser gärna att du är en effektiv och systematisk person med förmåga att ha ett övergripande perspektiv.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse. Anställningen är en visstidsanställning på 12 månader.
Längd 6 månader eller längre
Ansök senast 5 augusti 2018
Referensnummer SBN-2018-187
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Patrik Söderman
Stadsbyggnadsantikvarie
054-540 45 14
Facklig företrädare Facklig företrädare kan nås via kommunens växel
054-540 00 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den