Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

VD Karlstad Airport

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Karlstad är en attraktiv tillväxtkommun och en motor i Värmland med drygt 90 000 invånare och 7000 medarbetare som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Karlstad Airport är Värmlands största flygplats med ungefär 90000 passagerare per år. Från flygplatsen går daglig linjetrafik till Arlanda och dessutom finns ett flertal charterdestinationer. Därutöver finns ambulanshelikopterstation, brandflyg, privata hangarägare och flygklubbar.

Karlstad Airport är ett helägt kommunalt bolag och ingår i koncernen Karlstads kommun. Vi är ca 35 anställda, där de flesta arbetar med säkerhet och service för passagerare och för avgående/ankommande flyg. Bolagets ambition är att verksamheten vid flygplatsen ska växa, både när det gäller antalet passagerare och flyglinjer men också när det gäller verksamheter kopplade till flygplatsen.

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder en spännande och ansvarsfull anställning med möjligheter att påverka utvecklingen i Värmland. Flygplatsen är en viktig förutsättning för näringsliv och besöksnäring.

Som VD för flygplatsen har du helhetsperspektivet, du jobbar strategiskt och långsiktigt och du har det övergripande ansvaret för personal, ekonomi och verksamhet. Tillsammans med styrelsen ansvarar du för att verksamheten bedrivs enligt gällande styrdokument. Du har ett rapporteringsansvar till styrelsen, moderbolaget och koncernledningen.

I din roll ansvarar du för att flygplatsen följer de föreskrifter, lagar och regler som gäller för verksamheten. Som VD för flygplatsen ingår du i förvaltningsdirektörs- och VD-gruppen och du förväntas bidra aktivt i kommunkoncernens gemensamma arbete och att avsätta tid för detta.

Du ansvarar för flygplatsens strategiska mål och säkerställer kompetens och relationer för att vidareutveckla verksamheten mot långsiktig hållbarhet och ekonomisk lönsamhet. I rollen arbetar du aktivt för att främja ett innovativt klimat och bidrar till att skapa en organisation där medarbetare och verksamheter utvecklas i takt med omvärldens förändringar och krav.

I uppdraget finns ett ansvar att arbeta med kultur och värdegrund utifrån koncernens sammanhållna viljeinriktning.

Tjänsten är säkerhetsklassad och en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen kommer genomföras. Du måste därför vara svensk medborgare.

Kvalifikationer

Du har dokumenterad ledarerfarenhet med ansvar för verksamhet, ekonomi och personal, gärna på både strategisk och operativ nivå.
Du har vana av att arbeta i ledande position och du har god förmåga att motivera och utveckla dina medarbetare. Du är marknadsorienterad och förstår flygplatsens roll och betydelse för regional utveckling och tillväxt. Du är affärsmässig och kan förhandla och du har insikt i och förståelse för politiskt styrda organisationer.

Du är trygg i din roll som ledare, strukturerad, uthållig, kommunikativ och har sinne för ordning och reda.

Har du erfarenhet av branschen är det meriterande men inget krav. I din roll kommer du att ha många kontaktytor och av den anledningen är det viktigt att du kan skapa långsiktiga och framgångsrika relationer.
Flygbranschen är turbulent och under stort förändringstryck och som VD bör man hålla sig uppdaterad på vad som händer nationellt och internationellt. Intresset för Karlstad Airport är stort i Värmland och som VD får du räkna med att möta media även i hastig uppkomna situationer.

Du har en akademisk utbildning eller annan motsvarande relevant arbetslivserfarenhet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Ansök senast 13 oktober 2019
Referensnummer A898822
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Ulf Nyqvist
kommundirektör
ulf.nyqvist@karlstad.se
Kontaktperson Mikael Lundström
styrelseordförande Karlstad Airport
Kontaktperson Katarina Glennert
rekryteringskonsult, Experis
katarina.glennert@se.experis.com
Kontaktperson Christina Stenstrand
rekryteringskonsult, Experis
christina.stenstrand@se.experis.com

Övrigt

I den här rekryteringen samarbetar vi med Experis, vänligen registrera din intresseanmälan via anvisad länk.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den