Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Chef överförmyndarenheten

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Kommunledningskontoret arbetar med ledning, styrning och uppföljning av kommunens verksamheter. Vi arbetar också med att driva på utvecklingen och tillväxten i Karlstad i samarbete med näringslivet och andra aktörer. Bland våra 200 medarbetare finns många olika kompetenser och verksamhetsområden, till exempel ekonomi- och verksamhetsstyrning, juridik, upphandling, ledar- och medarbetarutveckling, kommunikation och IT-verksamhet.

Vill du jobba med en arbetsgrupp där vi hjälps åt för att utveckla överförmyndarverksamheten i Karlstad och Hammarö? Då kanske du är vår nya chef.Arbetsbeskrivning

Som enhetschef för överförmyndarenheten får du ett stimulerande och ansvarsfullt arbete. Du ansvarar för enhetens personal, ekonomi och verksamhet. Enhetens utveckling drivs framåt gemensamt med personalgruppen där du som chef har ett övergripande ansvar. Arbetet leds utifrån kommunens värdegrund. Vi är till för Karlstadsborna och vi arbetar utifrån politiska beslut.
Vi har under några år arbetat upp gemensamma handläggningsrutiner som syftar till att säkerställa rättssäkerheten i handläggningen samt att jämna ut arbetsfördelningen. Detta är något enheten också är i fortsatt behov av.

Du ingår i kommunledningskontorets chefsgrupp och är en viktig person för att tillsammans med dina chefskollegor möta de utmaningar kommunledningen har att hantera under kommande år.
Du är föredragande tjänsteman i Karlstads-Hammarö överförmyndarnämnd och din närmaste chef är den administrative chefen vid kommunledningskontoret.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen inom juridik, ekonomi, beteendevetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Du ska ha erfarenhet av överförmyndarverksamhet eller annan myndighetsutövning och du bör ha ledarerfarenhet från offentlig eller privat verksamhet.
Den chef vi söker ska vara relationsskapande, trygg och stabil samt ha lätt för att samverka med andra på ett professionellt och serviceinriktat sätt.
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper som kan komma att spela en avgörande roll vid tillsättningen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde efter överenskommelse. Karlstads kommun tillämpar tidsbegränsade chefsförordnanden med en tillsvidareanställning i botten.
Ansök senast 1 september 2019
Referensnummer A895488
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Carina Wiberg
administrativ chef
054-540 10 03
carina.wiberg@karlstad.se
Facklig företrädare Facklig företrädare nås via kommunens växel
054-540 00 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den