Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Stadsjurist

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Kommunledningskontoret arbetar med ledning, styrning och uppföljning av kommunens verksamheter. Vi arbetar också med att driva på utvecklingen och tillväxten i Karlstad i samarbete med näringslivet och andra aktörer. Bland våra 200 medarbetare finns många olika kompetenser och verksamhetsområden, till exempel ekonomi- och verksamhetsstyrning, juridik, upphandling, ledar- och medarbetarutveckling, kommunikation och IT-verksamhet.

Arbetsbeskrivning

Du gillar utmaningar och en varierande vardag. Det gör vi med. Vill du jobba i en arbetsgrupp med flera stadsjurister där vi hjälps åt och jobbar för att stödja och utveckla koncernen Karlstads kommun? Då kanske du är vår nya juristkollega.

Som stadsjurist arbetar du mot kommunens olika förvaltningar och bolag. Här får du möjlighet att jobba brett med både offentlig rätt och civilrätt. Om du har ett särskilt intresse för eller erfarenhet av upphandlingsrätt och/eller entreprenadjuridik är det ett plus. Då arbetet som stadsjurist innebär ett nära samarbete med kollegor gillar du att möta och samarbeta med människor från olika professioner.

Du uppskattar att vi arbetar tillsammans och stöttar varandra vid behov, samtidigt som du är självständig i ditt arbete. Du är bekväm i en konsultativ roll och har förmågan att se helheten i komplexa ärenden. Det är också viktigt att du är utåtriktad, positiv, lyhörd, pedagogisk och har en utpräglad servicekänsla. Som person är du initiativtagande, öppen för utmaningar och lösningsorienterad. Du är ansvarstagande och har ett gott omdöme. Dessutom är du flexibel och kan snabbt anpassa dig till nya situationer. Då arbetet tidvis har högt tempo är du även självgående under tidspress och kan hantera flera frågor och ärenden parallellt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har jur.kand-/juristexamen. Det är också meriterande om du har genomfört en notarietjänstgöring eller har annan erfarenhet av juridiskt arbete. Du har goda kunskaper i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Ansök senast 9 juni 2019
Referensnummer A878900
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Carina Wiberg
administrativ chef
054-540 10 03
carina.wiberg@karlstad.se

Övrigt

För att ansöka till den här tjänsten ber vi dig att skicka in ditt CV + personliga brev till: carina.wiberg@karlstad.se

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den