Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Specialpedagog/Speciallärare till Nyeds skola, 100 %

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Nyeds skola är en F-9-skola med tillhörande fritidshem beläget i vackra Molkom några mil utanför Karlstad tätort. Från och med vårterminen 2019 är Nyeds skola med i Skolverkets arbete ”Samverkan för bästa skola”. Samverkan för bästa skola är ett treårigt samarbete mellan Karlstads kommun och Skolverket med syftet att höja kunskapsresultaten, öka andelen elever som fullföljer sina studier, och att öka likvärdigheten. Under dessa tre år erbjuder Skolverket personlig kontakt och hjälp i att hitta olika metoder, arbetssätt och verktyg beroende på vilka utvecklingsbehov som definierats av skolan.

Arbetsbeskrivning

Som specialpedagog/speciallärare ingår man i skolans elevhälsoteam. Elevhälsoteamet är skolpersonalens stöd i elevhälsofrågor och leds av rektor. I elevhälsoteamet ingår även kurator, skolpsykolog och skolsköterska. Elevhälsan ska bidra till att skapa miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa. Nu förstärker vi vår elevhälsa med ytterligare en specialpedagog/speciallärare.
Som specialpedagog/speciallärare är du en mycket viktig del i utvecklingen av skolans elevhälsoteam. Du stödjer rektor och är en kvalificerad samtalspartner och handledare för skolans personal. Varje elevs individuella förutsättningar och möjligheter är utgångspunkt i arbetet. Du genomför pedagogiska utredningar och medverkar vid upprättande och utvärdering av pedagogiska kartläggningar och åtgärdsprogram. Du analyserar elevers behov av särskilt stöd från ett övergripande perspektiv, sett till organisations- och gruppnivå. Du ser fördel av ökad användning av alternativa pedagogiska verktyg och digitala resurser. Du är en viktig resurs i uppföljning och utvärdering av elevhälsoteamets arbete. Du bidrar till skolans utveckling. Del av arbetet kommer att vara arbete som speciallärare. Du kommer att delta i gemensamma möten, handledning och utbildning för alla specialpedagoger i Karlstads kommun.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad specialpedagog/speciallärare. I ditt arbetssätt är du strukturerad och har en god förmåga att uttrycka dig både skriftligt och muntligt. Erfarenhet av digitala verktyg såsom PMO, är meriterande. Din grundsyn präglas av att du ser möjligheter och du har ett positivt förhållningssätt till människor. Du är duktig på och tycker om att samarbeta och att arbeta självständigt mot uppsatta gemensamma mål. Genom din förmåga att lyssna in andra skapar du förtroende och goda relationer. Eftersom en del av våra elever är nyanlända får du gärna ha erfarenheter av arbete i områden med kulturell och språklig mångfald.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse. Rekrytering sker fortlöpande. Tjänsten tillsätts utifrån att erforderliga beslut fattas.
Längd Tillsvidare
Ansök senast 24 mars 2019
Referensnummer A846987
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Susanne Eklund
Rektor
054 540 29 75
Kontaktperson Helena Martinsson
Biträdande skolledare
054 -540 29 96
Facklig företrädare Lärarförbundet
054-216689

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den