Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Bibliotekarie till Sundsta-Älvkullegymnasiet -Vi skapar framtid!

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ansvarar för gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning, svenska för invandrare samt yrkeshögskola. Totalt studerar cirka 6 000 elever hos oss.

Verksamheten är uppdelad på tre stora skolenheter; Sundsta-Älvkullegymnasiet, Nobelgymnasiet, och Tingvallagymnasiet.

Sundsta-Älvkullegymnasiets vision är att varje elev ska nå sina mål och vara väl rustad för framtiden. Skolbiblioteket på SÄG är en central resurs för elever och personal på skolan. Vi har två välsorterade bibliotek och är ”ett skolbibliotek i världsklass”.

Skolan genomgår just nu en omfattande om- och nybyggnation. 2019 står första etappen färdig och 2021 kommer skolan att vara helt klar. Vi är då Sveriges nyaste och modernaste gymnasieskola. Skolan kommer att ha ca 2000 elever och drygt 250 personal.

Arbetsbeskrivning

Vi är väldigt stolta för utmärkelsen vi fick under 2019; Ett skolbibliotek i världsklass . Bibliotekets arbete kännetecknas av ett kvalitetsarbete som syftar till skolutveckling och en högre måluppfyllelse hos eleverna.

Vi söker en bibliotekarie med intresse och nyfikenhet för digitalisering och teknik.

Biblioteket på Sundsta-Älvkullegymnasiet;

- Har ett väl förankrat arbete med medie- och informationskunnighet; informationssökning och källkritik, och satsar målmedvetet på det läsfrämjande arbetet i klasserna

- Är en tydlig del av skolans pedagogiska vision och samverkar med skolledning och övrig pedagogisk personal kring elevernas lärande

-Stärker elevernas digitala kompetens med fokus på informationsfärdigheter och förståelse för informationssökningsprocesser och sociala medier

-Stärker elevernas läs- och kommunikationsförmåga i en vidgad textvärld

-Erbjuder stöd till enskilda och grupper i deras lärprocesser

-Har överblick över lär resurser och ger stöd till lärare och elever i deras litteratur- och medieanvändning.


Kvalifikationer

Tillsammans med skolans andra bibliotekarier skall du kunna strukturera och planerar bibliotekets verksamhet. Du har förmågan att skapa och upprätthålla goda relationer samt har god kommunikativ förmåga. Du har även förmåga att förmedla information på ett pedagogiskt sätt.

Vi söker en lagspelare med organisationsförmåga. För oss är det viktigt att du är intresserad av ny teknik och digitalisering.

Du är strukturerad och effektiv i ditt sätt att arbeta. Du har en stark vilja till utveckling och tar gärna till dig nya utmaningar. Du har goda kunskaper i det svenska och engelska språket, såväl i tal som i skrift. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi söker dig med akademisk examen i Biblioteks- och informationsvetenskap som huvudämne. Meriterande kan vara om du har erfarenhet av biblioteksarbete riktat mot ungdomar, antingen på skol- eller folkbibliotek. Vi ser gärna att du har erfarenhet av bibliotekssystemet Book-It.

Vi förutsätter även att du har goda kunskaper i det svenska språket, både muntligt och skriftligt. Övriga språkkunskaper är meriterande.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Deltid
Tillträdesdatum 2 september 2019
Tidsbegränsad till 15 juni 2020
Längd 6 månader eller längre
Ansök senast 29 juli 2019
Referensnummer A886685
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Carolina Kihlström André
Administrativ chef
054-5401594
carolina.kihlstrom.andre@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den