Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Lärare åk f-3 Kronoparksskolan

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Karlstad är en attraktiv tillväxtkommun och en motor i Värmland med cirka 95 000 invånare och 7000 medarbetare som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Vi har stort fokus på tillväxt och långsiktig hållbar utveckling. Vårt arbete bygger på helhetssyn och vi arbetar tillsammans inom koncernen för att våra tjänster och vår service ska bli så bra som möjligt för dem vi är till för, det vill säga Karlstadsborna,

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Kronoparksskolan är en f-3 skolan som är belägen i Karlstads största stadsdel. Vår skola har 375 elever och vi har ett tvålärare system, det innebär att det är två utbildade lärare som jobbar i varje klass. Det innebär att man delar på undervisningen, planeringsarbetet och kontakten med såväl vårdnadshavare som andra kontaktytor. Vi har en välfungerade Elevhälsa som stöttat lärarna och eleverna i deras arbetet, utöver det så har vi en socialpedagog som arbetar förebyggande och främjande när det gäller sociala kontakter mellan eleverna, socialpedagogen stöttar även lärarna i skolan och på fritidshemmen.

Det är många som söker till Kronoparksskolan och det tycker vi är superkul. Eftersom elevantalet växer så behöver vi utöka vår personalstyrka. Därav så finns det tjänster att söka, vi söker pedagoger till förskoleklass men även i årskurs 1-3. Eftersom vi har två lärare i varje klass så söker vi 4 tjänster.

Något som vi är stolta över på Kronoparksskolan är att vi är ett kugghjul i det vi kallar Hela Kronoparken. Det är ett nära samarbete med de sex förskolorna i stadsdelen och med Frödingskolan(årskurs 4-9). Det innbär att vi har ett kollegialt sammarbetet mellan pedagogerna på de olika enheterna såklart även med barnen i förskolan och eleverna på Frödingskolan. Vi jobbar efter ett 1-16 årsperspektiv där vi barnet/eleven är i fokus. Vi leverar en hög kvalité på vår undervisning och utbildningen på Kronoparkensskolområde ger resultat i ett 1-16 års perspektiv. Vår devis är; Kronoparken utbildar för att agera och leva i en hållbar värld - våra olikheter är våra möjligheter. Vi jobbar aktivt för ett Lärande för hållbar utveckling, det innebär att vi i alla våra beslut och riktlinjer finns ett hållbart perspektiv. På Kronoparksskolan jobbar vi kring tre olika teman under ett läsår, de har sin utgångspunkt i de Globala målen. Tillsammans men skolans Utomhuspedagoger och Skolkonstnär så jobbar vi under fyra veckor med ett gemensamt hållbart tema.

På Kronoparksskolan har alla elever en I-pad, mycket av vårt läromedel är digitalt och det innebär att våra klassrum är utrustade med pedagogiska digitala hjälpmedel.

Kronoparksskolan erbjuder även friskvård under arbetstid.

Arbetsbeskrivning

Som klasslärare på Kronoparksskolan ingår du i ett arbetslag som består av grundskollärare, förskollärare och fritidspedagoger. I arbetet som klasslärare ingår undervisning och mentorskap.

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och förmåga att skapa goda relationer med både barn och vuxna. Arbetet som klasslärare är kreativt, omväxlande och ställer krav på ett lösningsinriktat förhållningssätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är positiv, nyfiken, lärande och reflekterande. Du ska ha en god förmåga att kommunicera och samarbeta med föräldrar och kollegor och en vilja att skapa goda relationer med eleverna. Vi värdesätter erfarenhet, kreativitet och engagemang.

Vi ser gärna att du har goda kunskaper inom digitalisering.
Du ska kunna arbeta självständigt och organisera en strukturerad och utvecklande arbetsmiljö för eleverna. Vidare vill vi att du ska ha lätt för att samarbeta, vara flexibel och positiv. Vi söker dig som vill och kan utveckla verksamheten och kvaliteten i undervisningen.

Lärarexamen/legitimation är ett krav.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 11 augusti 2020
Längd Tillsvidare
Ansök senast 18 mars 2020
Referensnummer A936906
Antal arbetstillfällen 4
Kontaktperson Maria Hultkrantz
Rektor
054-540 32 41
maria.hultkrantz@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den