Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Kurator Skattkärrsskolan F-6 och Mariebergsskolan 7-9

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Tjänsten fördelas mellan Skattkärrsskolans 400 elever och Mariebergsskolans 250 elever. Båda skolorna har väl utvecklade strukturer och ett visst samarbete sker mellan skolorna.

Arbetsbeskrivning

Som skolkurator kommer du att ingå i skolornas elevhälsoteam där du kommer att ha en viktig roll i arbetet att medverka till en god miljö för elevens hälsa, lärande och utveckling. Som skolkurator kommer du att arbeta förebyggande och hjälpa eleverna med motivation, relationer samt sociala och känslomässiga problem. Vid behov kommer du arbeta med olika elevgrupper. Arbetet är omväxlande och kommer att innebära många kontakter med både interna och externa aktörer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomutbildning eller har annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Har du tidigare erfarenhet av arbete som skolkurator är det meriterande.
Det är viktigt att du har förmåga att arbeta självständigt med ett helhetsperspektiv på de två verksamheterna och det förväntas att du har en god förmåga att samarbeta i team med andra professioner.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 10 augusti 2017
Tillträde Tillträde senast den 10 augusti 2017 eller enligt överenskommelse.
Ansök senast 31 mars 2017
Referensnummer A652527
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Johan Wisenius
Rektor
054-540 36 35
Kontaktperson Mikael Rundh
Rektor
054-540 33 73
mikael.rundh@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den