Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Fullriggarens förskola med mobil enhet söker förskollärare

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Mitt emellan Pråmkanalen och Löfbergsskrapan ligger Fullriggarens förskola i ett av de nybyggda husen i Inre hamn.
Förskolan består av tre åldershomogena avdelningar där alla avdelningar arbetar efter en utomhuspedagogisk inriktning. En av avdelningarna är mobil i form av en specialinredd förskolebuss.

Arbetsbeskrivning

Fullriggarens förskola har en utomhuspedagogisk profil och som komplement till vår gård har vi vår mobila avdelning i form av en buss, elcyklar och bussvagnar så vi snabbt och enkelt kan komma ut och utforska vår omvärld. På förskolan finns tre åldershomogena avdelningar där den mobila bussen är en av avdelningarna. Vi söker nu förskollärare med starkt intresse för utomhuspedagogik. Du ska vara väl förtrogen med förskolans pedagogiska uppdrag. Hos oss bidrar du till att verksamheten utvecklas i rätt riktning och ger våra barn goda förutsättningar att växa och utvecklas i en trygg, rolig, utmanande och lärorik miljö alla dagar. Som pedagog på Fullriggaren får man fortbildning inom utomhuspedagogik och NTA (natur och teknik för alla) genom Naturskolan i Karlstad.

Kvalifikationer

Vi söker dig som;
- är legitimerad förskollärare
- känner starkt engagemang för utomhuspedagogik
- har ett tydligt fokus på din undervisning och barns lärande
- tror på det kompetenta barnet och att lärande sker i trygg miljö
- ser det som en nödvändighet med reflektion i det pedagogiska ledarskapet
- tar ditt uppdrag på allvar, har metoder och ser din roll som aktiv i att vara med och utveckla en stimulerande lärmiljö
- är väl förtrogen med förskolans styrdokument och har god förmåga att omsätta detta i både teori och praktik
Vi vill att du i din ansökan och vid en eventuell intervju, beskriver dina förmågor i mötet med barnen, i ledarskapet och i samverkan med andra. Förmågan att analysera och reflektera över egna insatser och verksamhetens innehåll har stor betydelse för kvalitén i förskolan.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 29 juli 2019
Tillträde Eller enligt överenskommelse
Längd Tillsvidare
Ansök senast 28 april 2019
Referensnummer A868312
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Anna Edblad
Förskollärare
054-5403348
anna.edblad@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den