Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Socialsekreterare till Familjevåldsenheten

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar med att ge stöd och hjälp inom individ- och familjeomsorg och till personer med psykisk funktionsnedsättning. Vi arbetar också för att motverka arbetslöshet och ansvarar för frågor som rör tobak och alkohol – såväl förebyggande arbete som tillstånd och tillsyn. Socialsekreterare, behandlingsassistenter och boendestödjare hör till de stora yrkesgrupperna hos oss.

Arbetsbeskrivning

Vill du bli en av oss?
Familjevåldsenheten tillhör organisatoriskt Arbetsmarknads- och socialförvaltningens Familjeavdelning. I Familjevåldsenheten ingår Barnahus Värmland och Hot- och våldsteamet.

Hot- och våldsteamet är uppbyggt med 1 ärendehandledare och 5 socialsekreterare. Hot- och våldsteamets uppdrag är att utreda vuxna våldsutsattas behov av stöd och skydd. Myndighetsutövningen sker endast inom ramen för SoL. I arbetet ingår även en del praktiska arbetsuppgifter då ett antal jourlägenheter är kopplade till Hot- och våldsteamet. Om du kommer till oss erbjuder vi kontinuerlig möjlighet till kompetensutveckling inom området och har också extern handledning.

Vi erbjuder dig som ny en mentor som hjälper dig att komma in i arbetet och de dagliga rutinerna. På enheten finns också ärendehandledare, vars främsta uppgift är att handleda och vägleda dig i ditt dagliga arbete. Även extern handledning erbjuds. Vi har en väl fungerande struktur på Familjeavdelningen vilket gör att vårt arbete blir lite enklare. Alla nyanställda får en gedigen introduktionsutbildning som syftar till att öka både din kompetens och förståelse för den organisation du arbetar i. Utöver det kommer du få ett härligt gäng att lära känna och arbeta med.


Kvalifikationer

Socionomexamen, gärna erfarenhet av arbete inom socialtjänsten. Erfarenhet av utredningsarbete, arbete med våldsfrågor samt hot- och riskbedömningar är meriterande. Som person är du stabil, engagerad och lösningsinriktad. Du trivs med att arbeta självständigt så väl som i grupp. Du är duktig på att strukturera och samordna arbete och uttrycker dig väl i tal och skrift. Du har möjlighet att ha en flexibel arbetsdag utifrån att tjänsten innebär en del resor.

B körkort för manuell växellåda är ett krav. Tillträde sker efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde sker efter överenskommelse.
Ansök senast 19 augusti 2018
Referensnummer A802334
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Sabina Gomez Jansson
Enhetschef
054-5405869
sabina.gomez.jansson@karlstad.se
Facklig företrädare Angelika Åhs Johansson
SSR
054-5404926

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den