Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Arbetskonsulent med lantbruksutbildning

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar med att ge stöd och hjälp inom individ- och familjeomsorg och till personer med psykisk funktionsnedsättning. Vi arbetar också för att motverka arbetslöshet och ansvarar för frågor som rör tobak och alkohol – såväl förebyggande arbete som tillstånd och tillsyn. Socialsekreterare, behandlingsassistenter och boendestödjare hör till de stora yrkesgrupperna hos oss.

Arbetsbeskrivning

Enheten för arbetsrehabilitering och sysselsättning riktar sig till personer psykisk funktionsnedsättning och/eller beroendeproblematik som vill komma ut i någon form av sysselsättning eller arbete. Killstad gård befinner sig i en utvecklingsfas och vi söker nu en handledare med inriktning lantbruk som kan hjälpa oss med sina kunskaper i småskalig odling, mindre typ av djurhållning exempelvis kring höns och eventuellt får m.m. Ibland kan det vara något som behöver repareras, byggas eller så kanske vår traktor behöver lite underhåll. Eftersom vår verksamhet bygger kring våra deltagare och deras behov behöver du vara social och ha ett pedagogiskt förhållningssätt då vi gör allt arbete tillsammans med våra deltagare. Vår metod bygger mycket kring rehabilitering av människor där vi också behöver skapa rätt förutsättningar för att de ska få lyckas.

Du jobbar självständigt med planering och genomförande av ditt arbete där du kommer vara ansvarig för en grupp deltagare. Du ingår också i en arbetsgrupp med flera handledare med olika ansvarsområden, exempelvis har vi en smed som ansvarar för hantverk, en ute/bygg -grupp samt en grupp med fokus på gårdskök. Samarbete er emellan är också viktigt då ni också fungerar som ett gemensamt team. Det finns också tillgång till arbetsterapeut och en samordnare på gården som arbetar med nätverket kring deltagaren då det ibland finns saker som kan behöva tillrättaläggas för att individen ska fungera i vår verksamhet. Teamarbetet är därför viktigt för oss då vi står för olika delar kring individens utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning, erfarenhet och kunskap om lantbruk och djurskötsel samt är en mångsysslare. Har du också erfarenhet av att möta den målgrupp vi arbetar med är det ett plus. Dina personliga egenskaper har stor betydelse för vår framgång och vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet. För att lyckas i den här rollen tror vi att du behöver vara engagerad, pedagogisk, drivande, tycka om att arbeta i team och ha ett lösningsinriktat förhållningssätt. Du är social och har lätt för att knyta nya kontakter och kan ta till dig vårt arbetssätt kring de deltagare vi arbetar med.

B-körkort är ett krav

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde efter överenskommelse. Visstid t o m 201231.
Längd 6 månader eller längre
Ansök senast 12 juni 2019
Referensnummer A881979
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Martin Seppänen
Enhetschef
054-5405092
martin.seppanen@karlstad.se
Facklig företrädare Nina Angeleni
Vision
054-5404757

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den