Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Enhetschef Förvaltning IT

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Kommunledningskontoret arbetar med ledning, styrning och uppföljning av kommunens verksamheter. Vi arbetar också med att driva på utvecklingen och tillväxten i Karlstad i samarbete med näringslivet och andra aktörer. Bland våra 200 medarbetare finns många olika kompetenser och verksamhetsområden, till exempel ekonomi- och verksamhetsstyrning, juridik, upphandling, ledar- och medarbetarutveckling, kommunikation och IT-verksamhet.

Vi söker nu enhetschef till en av IT-avdelningens tre enheter, Förvaltning IT.
Enhetens uppgifter är att säkerställa att:

-koncernens IT-infrastruktur och IT-tjänster har den kapacitet och förmåga som är överenskommen genom SLA
- IT-infrastruktur och IT-tjänster förvaltas och utvecklas genom Pm3-modellen.
-Förvaltning IT har den kompetens, resurser och organisation som krävs för sitt uppdrag
-enhetens personal arbetar efter ITIL- processerna då de genomför sitt uppdrag
- samtliga infrastrukturkomponenter och IT-tjänster finns hanterade inom de Förvaltningsobjekt som ligger inom Förvaltning IT

Vi erbjuder ett spännande uppdrag inom koncernen Karlstads kommuns gemensamma IT-avdelning.

Arbetsbeskrivning

Som enhetschef ansvarar du tillsammans med dina 19 medarbetare för planering, genomförande, kvalitetssäkring och uppföljning av verksamheten. Du har personal- och arbetsmiljöansvar samt budget- och verksamhetsansvar. Du ska utveckla arbetssätt och verksamhet på enheten utifrån ett tydligt kundfokus och i samverkan med andra verksamheter inom IT-avdelningen.
Genom ett coachande förhållningssätt stödjer du dina medarbetare i deras uppdrag och utveckling och du verkar för en god arbetsmiljö. Du ingår i IT-avdelningens ledningsgrupp och förväntas där bidra i arbetet med våra strategiska frågor utifrån ett helhetsperspektiv och utifrån IT-avdelningens bärande principer om gemensamma arbetssätt, värderingar och förhållningssätt.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning med lämplig inriktning, exempelvis systemvetenskap eller datateknik, och erfarenhet av personalledning med verksamhets-, budget- och personalansvar, eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av och förmåga att se helheten och att arbeta med strategiska frågor inom verksamhetsutveckling och förändringsarbete.

Du har god känsla för service och kunden står i centrum för dig. Du skapar goda relationer och är pedagogisk i dina kontakter med kunder, medarbetare och leverantörer. Du ska ha förståelse för olika synsätt med en mycket god förmåga att kunna samarbeta och samverka över organisationsgränser.

Vi söker dig som är modig, resultatinriktad, tydlig och lyhörd. Du förstår vikten av att arbeta med att skapa ett bra och utvecklande arbetsklimat genom engagemang, arbetsglädje och samarbete. Du har erfarenhet av arbete med förvaltning och utveckling och du har även erfarenhet av strukturerat uppföljningsarbete.

Erfarenhet av förvaltningsmodellen PM3 och ITIL är meriterande. Vi ser det också som en merit om du har erfarenhet från kommunal verksamhet.

Som person är du problemlösande och analytisk. Du är kreativ och tycker om att tänka i nya banor. Vi vill att du är noggrann samt har en pedagogisk förmåga att förklara komplicerade problem.

Vi vill att IT-avdelningen ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde

Tillträde enlig överenskommelse. Karlstads kommun tillämpar tidsbegränsade chefsförordnanden med en tillsvidareanställning i grunden.

Ansök senast
29 september 2017
Referensnummer
A713819
Antal arbetstillfällen
1
Kontaktperson

Lotta Wahlén
IT-chef
054-540 12 02
lotta.wahlen@karlstad.se
Facklig företrädare
Farid Sajadi
 
Vision
 
farid.sajadi@karlstads.se
Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den