Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Beställarchef till Biståndskontoret

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Vård- och omsorgsförvaltningen ger stöd åt äldre och personer med funktionsnedsättning. På förvaltningen arbetar omkring 2 000 medarbetare inom vårdboende, hemtjänst, servicehus/resurscentrum, hälso- och sjukvård, funktionsstöd, samt på vårt biståndskontor.

Förvaltningen är organiserad utifrån en beställar-utförarmodell. Förvaltningsledningskontoret har det övergripande ansvaret för ledning/styrning och stöd till förvaltningens hela verksamhet. Här återfinns sekretariat, ekonomistab, HR-stab och utvecklingsstab. Biståndskontoret ansvarar för myndighetsutövning, beställning och tillsyn och består av fyra enheter, Tillsynsenheten, LSS, två biståndsenheter samt stabsfunktioner. Utförarverksamheten är indelad i fem områden, hemtjänst, servicehus/resurscentrum, hälso- och sjukvård, vårdboende och funktionsstöd. En del av förvaltningens verksamhet utförs av privata utförare. Biståndskontorets grunduppdrag är att ansvara för att myndighetsutövning inom äldreomsorg och funktionsstöd handläggs på ett rättssäkert sätt.

Arbetsbeskrivning

Som beställarchef har du ett övergripande verksamhetsansvar för Biståndskontoret som innefattar ledning, ekonomi, utveckling, planering samt personalansvar över de fyra enheterna samt stabsfunktionerna. I stabsfunktionerna ingår verksamhetsutveckling uppföljning och upphandling. I rollen ligger också det formella ansvaret för myndighetsutövning, resursfördelning och beställning gentemot egenregi samt de privata vårdgivarna. Som beställarchef leder du biståndskontoret och är direkt underställd förvaltningsdirektören, du ingår i förvaltningens ledningsgrupp. Karlstad kommun erbjuder individuell handledning och gedigen chefsutbildning till alla chefer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom eller har en annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för uppdraget. Du har goda kunskaper och erfarenhet av myndighetsutövning och ekonomistyrning.
För att lyckas i rollen som beställarchef hos oss behöver du ha förmågan att kommunicera på ett förtroendeskapande, engagerande och tydligt sätt och ha hög grad av integritet. Du har ett professionellt bemötande och förmågan att skapa goda relationer såväl inom som utom organisationen. Du har ett utvecklings- och lösningsinriktat förhållningssätt och har en god analytisk förmåga. Du gör också goda analyser med fokus på ett gott resultat för helheten. Vi ser att du har erfarenhet från arbete i ledande ställning och god vana att leda andra chefer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Ansök senast 4 november 2018
Referensnummer A816385
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Gunilla Öberg
Förvaltningsdirektör
054-540 55 48
gunilla.oberg@karlstad.se
Facklig företrädare Facklig företrädare nås via kommunens växel
054-540 00 00

Övrigt

För att ansöka till den här tjänsten ber vi dig att skicka in ditt CV + personliga brev till :
Rekryteringskonsult Cecilia Andersson.
Mailadress: cecilia.andersson6@karlstad.se
Telefon: 054-540 10 98

Varmt välkommen med din ansökan!
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den