Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Bad- och friskvårdsinstruktör

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för kommunens bad- och idrottsanläggningar, fritidsgårdar, parklekar, bibliotek, kommunarkiv och inköp av konst och konstnärlig gestaltning i det offentliga rummet. Vi driver också Alsters Herrgård, teaterbiografen Arenan, Ungdomens hus och Seniorernas hus. Förvaltningen står för drift och underhåll av idrottsplatser och motionsspår. Vi stödjer på olika sätt idrotten, kulturen och föreningslivet.

Sundstabadet erbjuder en helt ny badupplevelse. Här finns något för alla: lek i upplevelsedelen, träning i bassängerna eller njutning i den toppklassiga relaxavdelningen. Våra målgrupper är 89 000 Karlstadsbor - såväl allmänhet som skolelever och föreningsliv - och turister i Karlstad.

Arbetsbeskrivning

Sundstabadet invigdes december 2013 och är en av landets modernaste badanläggningar. För att framgångsrikt fortsätta utveckla verksamheten söker vi en duktig bad- och friskvårdsinstruktör. Utöver Sundstabadets verksamhet så arbetar du och dina kollegor i dagsläget även i övrig badverksamhet i kommunen.

Under din anställning kommer du att ingå i arbetsgruppen badmästare. Yrket är brett och innefattar simundervisning, livräddning, kursverksamhet, spa- och bastuupplevelser samt övriga normalt förekommande uppdrag för
badmästare/badvärd. För att bli aktuell för anställning ska du kunna ta simmärket Guldbojen och internutbildas till simlärare och inom andra relevanta utbildningsområden. Du förväntas ge god service för att få gästerna att känna sig bekväma och trygga. Som badmästare med bad- och friskvårdsinstruktörsinriktning på Sundstabadet ingår du i en grupp som ansvarar för och genomför vattenträning och friskvårdsaktiviteter.

Kvalifikationer

Du har god träningsvana och gillar att röra på dig. Du har en karismatisk personlighet och brinner även för att hjälpa och leda andra i deras träning. Du har dokumenterad erfarenhet av att med entusiasm lett förkoreograferad gruppträning till musik. Kanske har du en bakgrund inom dans, Body Combat eller något däremellan. Du är en idéspruta som har lätt för att hitta passande övningar till takt i musiken och vidareförmedla dessa på ett pedagogiskt och coachande sätt till din omgivning. Ytterligare högre utbildning, så som SAFE och Les Mills, eller kunskaper inom träning och friskvård är meriterande. Du har gärna redan HLR och D-HLR utbildning samt kunskap om första hjälpen. Kanske har ditt intresse för träning gjort att du är väl orienterad inom kroppens uppbyggnad och träningsfysiologi. Vi hoppas att du är en riktig gruppträningsstjärna vid bassängkanten!

Du är pedagogisk och uppskattar att leda och instruera vuxna och barn i verksamhet så som simundervisning, baby- och minisim. Du har inga problem med att arbetet ibland blir stressigt eller att arbetsuppgifterna kan variera under dagen. Du uppskattar att arbeta i grupp och att tillsammans med dina kollegor lösa uppdraget på bästa möjliga sätt för gästen eller verksamheten. Som person är du initiativrik, självgående och energirik vilket gör att du hela tiden söker möjligheter till att utveckla dig själv och verksamheten. Då visst arbete sker med dator som hjälpmedel är du kunnig i Microsoft Office-delar. Du behärskar svenska väl i tal och skrift samt engelska väl i tal. B-körkort är ett krav då verksamhet bedrivs på flera anläggningar i kommunen. Vissa uppgifter kommer att utföras inom annan arbetsgrupp, till exempel reception eller lokalvård. Du har gärna sedan tidigare kassavana för att rycka in i receptionen om så behövs.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper i den här rekryteringen.

Vi ser gärna både manlig och kvinnliga sökanden.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Ansök senast 15 januari 2017
Referensnummer A577930 - Kopia
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Stephan Hammar
verksamhetschef Bad och Sport
054-540 00 00
stephan.hammar@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den