Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

HR-specialist

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud. 
 
HR-avdelningen är en del av staben och vi finns i Karolinen, centralt i Karlstad med möjlighet till bra kommunikationer. HR-avdelningen består av HR-team, löneteam och bemanningsteam.  

Arbetsbeskrivning

Vår kollega går i pension därför söker vi på barn och ungdomsförvaltningen nu en HR-specialist. Uppdraget är särskilt inriktat mot arbetsrätt. Du är ett stöd för förvaltningens chefer när det gäller exempelvis avtalstolkning och lönesättning. Du arbetar såväl strategiskt som operativt genom att du vägleder, bidrar med kunskaper och genomför utbildningsinsatser. Du har också kompetens och motivation för att arbeta med övrigt HR-arbete.
 
Arbetet innebär bland annat att:  
- vara sakkunnig när det gäller lagar och avtal. 
- vidareutveckla befintliga rutiner och riktlinjer samt skapa nya.
- fungera som internt stöd till förvaltningens chefer.
- ha många olika kontakter både internt och externt, till exempel med chefer, fackliga representanter och medarbetare  
 
Tjänsten innebär ett stort egenansvar och du har stor möjlighet att påverka hur arbetet ska utföras. En översyn av fördelning av arbetsuppgifter på avdelningen kommer att göras tillsammans med samtliga HR-funktioner, och detta kommer att påverka vilka ytterligare arbetsuppgifter som ingår i tjänsten. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom HR -området. Arbetet kräver god administrations- och organisationsförmåga. Du ska vara serviceinriktad och har lätt för att skapa och upprätthålla goda kontakter. Den personliga lämpligheten värderas högt och vi söker dig som är resultatinriktad och noggrann. För att lyckas i rollen behöver du vara lyhörd med förmågan att kommunicera på ett förtroendeskapande och tydligt sätt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Ansök senast 11 november 2018
Referensnummer A823145
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Sofia Asplund
HR-chef
054-540 29 01
sofia.asplund@karlstad.se
Facklig företrädare Facklig företrädare nås via kommunens växel
054-540 00 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den