Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Dirigenten, Karlavagnen och Klasmossens förskolor söker förskollärare

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Dirigentens, Karlavagnen och Klasmossens förskolor ligger på Kronoparken. Förskolorna har närhet till skogen, biblioteket samt universitetet. Förskolornas pedagogiska ide bygger på att man som förskollärare undervisar i en lärmiljö under en längre tid, dokumenterar de målstyrda processerna i lärmiljön och lyfter det till analys med kollegerna under reflektionstiden. Vi arbetar i storarbetslag med överanställningar. Detta innebär att vi alltid är ordinarie personal på jobb och vi behöver inga vikarier i utbildningen. Arbetssättet har gjort att arbetsmiljön har förbättrats och stressen har minskat hos pedagogerna. Vill du se och höra mer om vår pedagogiska ide så finns det en film på pedagog Värmland som beskriver arbetssättet ytterligare. (https://pedagogvarmland.se/filmer/organisation-undervisning-i-forskolan). Vill du få en inblick i utbildningen söker du upp vår facebooksida Förskolorna Dirigenten, Karlavagnen och Klasmossen. Varje tillsvidareanställd förskollärare får en egen Ipad för att underlätta arbetet kring dokumentationen. Som anställd på förskolorna har man friskvård inlagt på schemat. Vi tränar tabata, cirkelträning samt smidighet tillsammans. Som anställd i Karlstad kommun får du arbetskläder.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dej som är utbildad förskollärare. Du ska vara en person som ser möjligheter istället för hinder, som fungerar väl i arbetslag som i självständigt arbete. Du förväntas vara med och driva utveckling tillsammans med rektor, specialpedagog, snickerista, pedagogista samt kollegor. Du ska vara en medforskande förskollärare som är nyfiken och undervisar i lärmiljöer med fokus på att alla barn ska få den utbildning som de har rätt till. Du ska bidra till arbetsglädje och utmana barnens och kollegornas tänkande och lärande.

Kvalifikationer

Som förskollärare ansvarar du för undervisningen utifrån styrdokument och barns intressen. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för planering och genomförandet av det pedagogiska arbetet. Vi bygger lärmiljöer utifrån läroplanen och barnens intressen. Som förskollärare ansvarar du för en lärmiljö under en längre tid för att kunna dokumentera progression samt undervisning i målstyrda processer. Arbetet med pedagogisk dokumentation synliggör, utvärderar och utvecklar utbildningen. Förskolorna har en resursgrupp anställd som löser av arbetslagen vid reflektionstid för att skapa förutsättningar för arbete med det systematiska kvalitetsarbetet. Under läsåret 19/20 fokuserar förskolorna på språkutvecklande arbetssätt, implementering av LPFÖ18 samt lärande för hållbar utveckling. Tillsammans med förskolornas utepedagog bygger vi upp lärmiljöer ute med fokus på de fyra elementen vatten, luft, eld och jord.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 7 januari 2020
Tillträde Tillträdesdatum kan diskuteras. Rekrytering sker löpande.
Längd Tillsvidare
Ansök senast 3 november 2019
Referensnummer A903945
Antal arbetstillfällen 3
Kontaktperson Pernilla Malmgren Johannesson
Rektor
054-5403664
pernilla.malmgren.johannesson@karlstad.se
Facklig företrädare Leila Testouri
Förskollärare
0545403488
leila.testouri@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den