Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Integrationshandledare till avdelningen för nyanlända

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar med att ge stöd och hjälp inom individ- och familjeomsorg och till personer med psykisk funktionsnedsättning. Vi arbetar också för att motverka arbetslöshet och ansvarar för frågor som rör tobak och alkohol – såväl förebyggande arbete som tillstånd och tillsyn. Socialsekreterare, behandlingsassistenter och boendestödjare hör till de stora yrkesgrupperna hos oss.

Avdelningen för nyanlända (AFN) ansvarar för myndighetsutövning, stöd och boende för nyanlända kommunplacerade flyktingar och ensamkommande barn och unga.

Enheten för HVB ensamkommande (EKB) ansvarar för två av kommunens HVB-hem för ensamkommande barn och unga. Ensamkommande barn och unga i åldern 13-20 år i asylprocess eller med uppehållstillstånd kan placeras hos oss. Våra HVB-hem ska tillgodose de ungas behov av en trygg livsmiljö, daglig omsorg och stöd för att utvecklas.

Nu söker vi integrationshandledare för tidsbegränsade anställningar till Avdelningen för nyanlända, enheten för HVB Ensamkommande (EKB).

Arbetsbeskrivning

HVB-boendet ansvarar för den dagliga omsorgen om den unge och med detta menas först och främst att erbjuda ungdomen trygghet och tillgodose ungdomens vardagliga behov. Det innebär bland annat att ge stöd i vardagen samt känslomässigt stöd, läxläsning, motivera den unge och följa upp viktiga kontakter och aktiviteter för den unge utanför boendet, som skolgång, hälso- och sjukvård och meningsfulla fritidsaktiviteter. Ungdomsarbetet är individanpassat och utgår från individuell vård- och genomförandeplan. I arbetet ingår social dokumentation samt praktiska arbetsuppgifter såsom städning och matlagning. Vi tillämpar traumamedveten omsorg (TMO) samt motiverande samtal (MI) som förhållningssätt. Arbetsverktyg som Hitta Rätt tillämpas likaså.

Arbetet innebär schemalagd arbetstid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som självständigt kan planera och strukturera ditt arbete och som aktivt deltar i verksamhetens utvecklingsarbete. Du är en lugn, trygg, omsorgsfull, ansvarstagande vuxen samt kan vara en god vuxenförebild.

Du ska ha en avslutad eftergymnasial utbildning på minst 2 år med inriktning mot socialt eller pedagogiskt arbete alternativt annan likvärdig utbildning som kan bedömas vara relevant för aktuell verksamhet.

B-körkort för manuell växellåda är ett krav.

Det är en merit om du arbetat med målgruppen tidigare. Vi ser gärna att du har en utbildning i Motiverande samtal (MI), Hitta Rätt och/eller traumamedveten omsorg (TMO). God kunskap i social dokumentation och vana av verksamhetssystem är meriterande.

Vid anställning på HVB kräver vi ett personligt registerutdrag från Polismyndighetens belastningsregister och misstankeregister enligt bestämmelserna i lagen (2007:171) om registerkontroll vid sådana hem för vård eller boende som tar emot barn.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Tillträde De tidsbegränsade anställningarna ska tillträdas 27 augusti eller enligt överenskommelse. Två av anställningarna pågår till och med 181231 och en av anställningarna pågår till och med 181031.
Längd 3-6 månader
Ansök senast 12 augusti 2018
Referensnummer A802442
Antal arbetstillfällen 3
Kontaktperson Linda Schutsch
Enhetschef
054-540 50 43
Kontaktperson Anna Axelsson
Enhetschef
054-540 49 14
Kontaktperson Björn Vestberg
Avdelningschef
054-5404929
Facklig företrädare Nina Angeleni
Vision
054-5404757

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den