Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Trainee till gatuenheten

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

På teknik- och fastighetsförvaltningen ansvarar vi för kommunens gator och vägar, naturmark, parker, lekplatser och allmänna platser. Vi ser till att kommunens invånare har rent dricksvatten av god kvalitet, vi bygger och förvaltar kommunens fastigheter och ansvarar även för den interna servicen till kommunens verksamheter. Dessutom är vi med och utvecklar nya bostadsområden och stadsdelar.

Karlstad står inför en rad utmaningar för att drifta och underhålla det kommunala vägnätet. Karlstad växer och infrastrukturen måste hänga med för att möta framtidens krav på tillfredställande och säker framkomlighet.

Gatuenheten ansvarar för att förvalta och sköta kommunens gator, torg, gång-och cykelvägar, broar och industrispår. Arbetet utförs i nära samarbete med övriga enheter och avdelningar inom teknik och fastighetsförvaltningen och externa samarbetspartners. Vi ser att stadens offentliga rum blir allt viktigare för Karlstadsbor och besökare och vi har flera aktuella utvecklingsprojekt inom stadsmiljö att ta tag i som ytterligare kommer att stärka Karlstads attraktivitet.

Arbetsbeskrivning

Traineeprogrammet kommer att ge dig en unik inblick i hela processen för att bygga och sköta Karlstad inom gata och offentlig utemiljö. Under ditt år som trainee kommer du ha flera olika roller. Du kommer att få arbeta med allt ifrån den långsiktiga och strategiska planeringen till att lägga asfalt och stensättning tillsammans med utförande arbetslag.

Programmet är uppbyggt i flera olika block där syftet är att du ska bygga på dina praktiska och teoretiska kunskaper för att bli så självgående som möjligt. Den erfarenhet du kommer att få och det kontaktnät du kommer att bygga upp tror vi kommer att vara värdefullt inför ditt framtida yrkesliv.

Traineeprogrammet kommer att innehålla följande:

Block 1 Allmän introduktion av organisationen, våra processer och arbetssätt (två veckor)
Block 2 Arbeta som anläggningsarbetare i ett arbetslag (tio veckor)
Block 3 Administrativt stöd för projektledare, byggledare, platschef och arbetsledare (tio veckor)
Block 4 Årsplanering och uppföljning av vinterskötsel samt planera för den framtida underhållsplaneringen (tio veckor)
Block 5 Upprätta planer för underhållssopning och vår-sopning.
 (15 veckor)
 
Blocken kommer att varvas med utbildningar inom exempelvis arbetsmiljö, vägunderhåll, vinterväghållning och entreprenadjuridik. Under traineeprogrammets gång kommer du att ha en mentor som kommer att stötta dig under hela perioden.

Kvalifikationer

Till programmet söker vi en trainee som anses ha särskilt goda förutsättningar för att i framtiden inta specialistfunktioner inom gatuenheten. Du ska vara nyexaminerad högskoleingenjör eller civilingenjör, gärna med inriktning väg, vatten, bygg eller anläggning. Din senaste examen får vara högst två år gammal och för att bli antagen till traineeprogrammet ska du ha fått din examen innan traineeprogrammets start den 3 september 2018. 

Vi kommer att lägga stor vikt på dina personliga egenskaper. För att du ska trivas och lyckas med traineeprogrammet behöver du ha lätt för att knyta kontakter och anpassa dig till olika grupper. Du behöver även ha stor initiativförmåga och ett intresse för administrativa arbetsuppgifter.   

God datorvana och B-körkort är ett krav.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Tillträde Du kommer att ha en tidsbegränsad anställning under 12 månader men har goda möjligheter till en fast anställning efteråt inom något av de områden du provat på.
Längd 6 månader eller längre
Ansök senast 20 maj 2018
Referensnummer TFN 2018-1431
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Stefan Björkman
enhetschef
054-540 65 59
Facklig företrädare Facklig företrädare kan nås via kommunens växel
054-540 00 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den