Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Naturvårdsbiolog

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

På teknik- och fastighetsförvaltningen ansvarar vi för kommunens gator och vägar, naturmark, parker, lekplatser och allmänna platser. Vi ser till att kommunens invånare har rent dricksvatten av god kvalitet, vi bygger och förvaltar kommunens fastigheter och ansvarar även för den interna servicen till kommunens verksamheter. Dessutom är vi med och utvecklar nya bostadsområden och stadsdelar.

Tjänsten är placerad på enheten mark och utveckling på markavdelningen. Enheten har idag 17 medarbetare och huvuduppdraget är att representera kommunen som markägare och ansvara för förvaltning och utveckling av naturmark, mark som ej är planlagd samt förädling av redan planlagda områden. På enheten hanteras olika typer av markfrågor såsom markupplåtelser, tomtkö, köp och försäljning. Enheten ansvarar även för kommunens strategiska naturvårdsarbete, geotekniska frågor och förorenade områden.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en medarbetare som kommer delta i arbetet med det lokala naturvårdsprojektet "Småvatten". Din roll omfattar planering, inventering av groddjur, markägarkontakter, rapportskrivning, restaurering och nyskapande av småvatten samt framtagande av information om större vattensalamander. Utöver naturvårdsprojektet ingår även att delta i kommunens övriga naturvårdsarbete tillsammans med de andra naturvårdshandläggarna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad, eller är under utbildning, till naturvårdsbiolog eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Arbetslivserfarenhet från liknande arbete på kommun, länsstyrelse eller konsult är meriterande liksom erfarenhet av inventering av groddjur.

Arbetet kräver att du har god samarbetsförmåga och att du kan arbeta självständigt, kreativt och strukturerat med stort ansvarstagande. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Då inventering av groddjur görs på natten, är det en förutsättning att du kan arbeta obekväma arbetstider.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Körkort B är ett krav.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 1 mars 2019
Tidsbegränsad till 31 augusti 2019
Ansök senast 13 januari 2019
Referensnummer TFN 2018-4892
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Sofia Rolén Ekström
Enhetschef
054-540 66 59
sofia.rolen.ekstrom@karlstad.se
Facklig företrädare Facklig företrädare kan nås via kommunens växel
054-540 00 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den