Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Mark- och exploateringsingenjör

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

På teknik- och fastighetsförvaltningen ansvarar vi för kommunens gator och vägar, naturmark, parker, lekplatser och allmänna platser. Vi ser till att kommunens invånare har rent dricksvatten av god kvalitet, vi bygger och förvaltar kommunens fastigheter och ansvarar även för den interna servicen till kommunens verksamheter. Dessutom är vi med och utvecklar nya bostadsområden och stadsdelar.

Tjänsten är placerad på enheten mark och utveckling på markavdelningen. Enheten har idag 17 medarbetare och huvuduppdraget är att representera kommunen som markägare och ansvarar för förvaltning och utveckling av naturmark, mark som ej är planlagd samt förädling av redan planlagda områden. På enheten hanteras olika typer av markfrågor såsom markupplåtelser, tomtkön, köp och försäljning. Enheten ansvarar även för kommunens strategiska naturvårdsarbete, geotekniska frågor och förorenade områden.

Arbetsbeskrivning

Som mark- och exploateringsingenjör kommer du att erbjudas varierade arbetsuppgifter inom markförvaltning, utveckling och exploatering. Arbetsuppgifterna kan komma att bestå både av löpande markförvaltning och arbete kopplat till utveckling av områden där avtalsskrivning blir en viktig del. Arbetet innebär mycket kontakt med privatpersoner, företag, andra avdelningar och enheter inom kommunen. Du kommer jobba i nära samarbete med flera kollegor med liknande arbetsuppgifter. Eftersom tjänsten är ett vikariat för flera tjänster kan arbetsuppgifterna variera beroende på vilka frågor som är aktuella för tillfället.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen inom Lantmäteri/samhällsbyggnad eller har annan utbildning och/eller erfarenhet som kommunen bedömer vara likvärdig. Erfarenhet av fastighetsrätt och fastighetsrättsliga avtal är meriterande, du kan t ex ha arbetat som förrättningslantmätare eller mark- och exploateringsingenjör. Det är också meriterande om du har arbetat med tomträtts- och arrendefrågor.

Du har goda IT-kunskaper och du uttrycker dig väl i tal och skrift. Arbetet kräver att du har god samarbetsförmåga och vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Önskvärt med körkort B

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Tidsbegränsad till 31 december 2019
Ansök senast 13 januari 2019
Referensnummer TFN 2018-4891
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Sofia Rolén Ekström
Enhetschef
054-540 66 59
sofia.rolen.ekstrom@karlstad.se
Facklig företrädare Facklig företrädare kan nås via kommunens växel
054-540 00 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den