Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Socialsekreterare till socialjouren

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar med att ge stöd och hjälp inom individ- och familjeomsorg och till personer med psykisk funktionsnedsättning. Vi arbetar också för att motverka arbetslöshet och ansvarar för frågor som rör tobak och alkohol – såväl förebyggande arbete som tillstånd och tillsyn. Socialsekreterare, behandlingsassistenter och boendestödjare hör till de stora yrkesgrupperna hos oss.

Arbetsbeskrivning

Anställningen tillhör Familjeavdelningens enheten för ungdomsstöd med placering i Socialjouren. På enheten finns också Charly HVB hem. Arbetsgruppens arbetsuppgifter är att utföra det arbete som uppkommer under kvällar och helger inom socialtjänstens område och som inte kan vänta till nästkommande vardag. Det handlar bland annat om att göra bedömningar i ärenden där oro anmälts till socialtjänsten gällande barn och vuxna, att ge service och rådgivning till t ex anhöriga eller till samarbetspartners som polis och sjukvård och att i akuta situationer genomföra omedelbara omhändertaganden jämlik LVU och LVM.
Socialjouren arbetar för Karlstads kommun som också säljer tjänsten till 6 kranskommuner i länet.
Vi erbjuder handledning och utbildning i MI, Signs of safety och BBIC. Vi har flera utbildade i avlastande samtal.

Kvalifikationer

Socionomutbildning.
B-körkort för manuell växellåda.
Gedigen erfarenhet av arbete med barnavårdsfrågor inom socialtjänsten erfordras. Kunskap om LVM-lagstiftning är fördelaktig. God kunskap om hur våra verksamhetspartner i samhället arbetar, som skola, vård- och omsorg, polis/åklagare och Landsting. Du som söker ska vara öppen för att arbeta i en tillvaro där man hela tiden kan behöva omprioritera arbetet utifrån växlande förutsättningar. Arbetet ställer höga krav på förmåga till samarbete och självständigt beslutsfattande. Förutom kompetens och erfarenhet kommer särskilt beaktande att göras för att komplettera gruppen utifrån personliga egenskaper.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde efter överenskommelse. Två vikariat på 6 månader.
Ansök senast 14 februari 2020
Referensnummer A931383
Antal arbetstillfällen 2
Kontaktperson Ingmarie Bergman
Enhetschef
054-540 51 52
Facklig företrädare Angelika Åhs Johansson
SSR
054-5404926

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den