Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Säkerhetsutvecklare

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Karlstads Bostads AB ägs av Karlstads kommun och ingår i koncernen Karlstads Stadshus AB. Vi äger och förvaltar totalt cirka 475 000 kvadratmeter fördelat på ca 7 500 bostäder och 750 lokaler runt om i Karlstad. Sammanlagt är vi cirka 130 anställda som arbetar efter visionen Vi skapar hem med livskvalitet för Karlstadsborna. KBAB står inför flera stora utmaningar framöver, bland annat kring nyproduktion och att tillsammans med vår ägare bidra till att Karlstad blir en ännu bättre stad att leva och bo i.
Som medarbetare hos oss värdesätter vi professionalism, delaktighet och engagemang. Vi strävar också efter att ta tillvara de kvaliteter som jämställdhet och mångfald tillför arbetslivet.

För oss på KBAB är trygghet och säkerhet grundförutsättningar för att våra hyresgäster ska trivas och må bra. För att skapa en trygg och säker boendemiljö för våra kunder samt arbetsmiljö för våra medarbetare söker vi nu en säkerhetsutvecklare med ansvar att driva och samordna arbetet.

Trivs du i en verksamhetsnära roll där du får arbeta med strategiskt utvecklingsarbete samt med operativ störningshantering i nära samverkan med vår säkerhetskoordinator? Då är detta ett arbete för dig!

Arbetsbeskrivning

Som säkerhetsutvecklare driver du utvecklingen av vårt säkerhetsarbete. Du har ett övergripande och strategiskt ansvar för vårt säkerhets- och trygghetsarbete utifrån både kund- och medarbetarperspektiv genom att samordna vårt brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete samt vårt arbete med internt skydd.

I nära samarbete med vår säkerhetskoordinator stöttar du avdelning fastighetsförvaltning i att operativt hantera trygghetsfrågor som exempelvis störningsärenden. Det innebär bland annat att du ska hitta lösningar när situationer uppstår där grannsämjan inte fungerar och där målet är att alla ska kunna bo kvar. Du arbetar också med olika insatser för att motverka svart bostadsmarknad. Som säkerhetsutvecklare är det viktigt att bygga förtroende och skapa en trygg och naturlig kontakt med våra kunder genom att finnas ute i våra bostadsområden.

Rollen kräver ett nära samarbete kring bostadssociala frågor både med kollegor inom bolaget samt med arbetsmarknads- och socialförvaltningen, trygghetscenter och olika myndigheter. Du representerar också KBAB i nätverksgrupper gällande exempelvis internt skydd, krishantering samt droger och missbruk.

I samarbete med ledningen ansvarar du för KBAB:s krishanteringsarbete genom att bland annat ta fram krishanteringsplan och samordna krisövningar. Du genomför riskanalyser samt utvecklar styrdokument och rutiner exempelvis kring hot och våld. Du hanterar också tillbud och skador samt utbildar medarbetare i dessa frågor. Vid behov genomför du andra utbildningar kring exempelvis medling och narkotikaförebyggande arbete.

I arbetet ingår även att kvalitetssäkra arbetet mot klotter och skadegörelse, driva ersättningsyrkanden samt att arbeta övergripande med kameraövervakning och larm. Vid behov representerar du KBAB vid förhandlingar i hyresnämnden samt tingsrätten/hovrätten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av liknande arbete med fokus på säkerhet och trygghet. Rollen kräver att du är van att bemöta människor i konfliktfyllda och svåra situationer med fokus på personsäkerhet. Du är noggrann och analytisk samt arbetar strukturerat med att kvalitetssäkra ärenden och utveckla effektiva rutiner.

Dina personliga egenskaper är mycket viktiga då du behöver vara trygg i och kunna hantera både besvärliga samtal och konflikter med en stor förståelse för individer och situationer. Du är tydlig i din kommunikation och arbetar gärna med komplexa frågor som ställer höga krav på din strategiska förmåga samt förmåga att skapa goda relationer. Du är lyhörd och trivs med att arbeta i nära samarbete med andra samtidigt som du behöver kunna arbeta självständigt. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och driver utvecklingen inom dessa områden utifrån en helhetssyn för bolagets bästa.

Du har akademisk examen exempelvis med inriktning mot juridik, säkerhet eller beteendevetenskap alternativt motsvarande kompetens som vi bedömer likvärdig. Arbetet kräver att du har mycket god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift, goda kunskaper i engelska i tal och skrift samt att du har god datorvana. B-körkort är ett krav.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Längd Tillsvidare
Ansök senast 11 november 2019
Referensnummer A910259
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Karin Jonsell
Avdelningschef Marknad och kund
054-540 74 52
karin.jonsell@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den