Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Enhetschef

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar med att ge stöd och hjälp inom individ- och familjeomsorg och till personer med psykisk funktionsnedsättning. Vi arbetar också för att motverka arbetslöshet och ansvarar för frågor som rör tobak och alkohol – såväl förebyggande arbete som tillstånd och tillsyn. Socialsekreterare, behandlingsassistenter och boendestödjare hör till de stora yrkesgrupperna hos oss.

Arbetsbeskrivning

Avdelningen för Integration, Försörjning och Arbete (IFA) handlägger ansökningar om bistånd i form av försörjningsstöd, i syfte att påskynda processen mot egen försörjning. Vi ansvarar för kommunens arbetsmarknadsfrågor samt bostadsfrågor och budget- och skuldrådgivning.

På avdelningen finns också en enhet med ansvar och helhetsperspektiv för målgruppen 18-24 år; Enheten för unga vuxna. Enheten har ansvar för all myndighetsutövning för målgruppen 18-24 år och arbetar utifrån SoL, LVU och LVM. Till enheten hör Nexus- öppenvård för unga vuxna med alkohol och/eller narkotikaproblem och Viken- ett socialt provboende.

Enheten kommer att delas i två enheter. En enhet som har ansvar för myndighetsutövning och en enhet med insatser riktade till målgruppen. Detta innebär minskat antal anställda per enhetschef för att skapa möjlighet till ett nära ledarskap och för att främja en god arbetsmiljö.

Vi söker nu en enhetschef till ”Enheten för unga vuxna- insats”. Enheten kommer bestå av 18 medarbetare. Till enheten hör Nexus-öppen vård för unga vuxna, Viken-ett socialt provboende och Horisont- verksamhet för unga som hoppat av skolan.

Vi erbjuder Dig en spännande och kreativ arbetsplats med god stämning och stark samhörighet, samt kompetenta och ambitiösa medarbetare och kollegor. Du får möjlighet att starta upp en helt ny enhet tillsammans med dina medarbetare.

Enhetschefen har verksamhets-, personal och budgetansvar för verksamheten, samt arbetsmiljöansvar för enheten. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp. Som chef får du en mentor, chefshandledning och kommunens kompetensprogram ”Ny som chef” och annan gedigen chefsutbildning som Karlstad kommun erbjuder alla chefer.

Kvalifikationer

Du har akademisk utbildning; socionom eller motsvarande utbildning och har god erfarenhet av arbete inom socialtjänsten, samt samverkan med andra myndigheter. Du är väl förtrogen med gällande lagstiftning inom området. Chefserfarenhet inom offentlig förvaltning är meriterande. Vi söker en strukturerad, trygg, tydlig och kreativ enhetschef som har en grundläggande förståelse för enhetens verksamhet. Även ett positivt och utåtriktat förhållningssätt med god kommunikations-och samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde efter överenskommelse.
Ansök senast 13 augusti 2017
Referensnummer A695754
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Jessica Granbom
Avdelningschef
054-540 51 00
Kontaktperson Björn Söderman
Enhetschef
054-540 51 02
Facklig företrädare Nina Angeleni
Vision
054-5404757

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den