Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Systemförvaltare till Karlstads kommuns webbplatser

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Kommunledningskontoret arbetar med ledning, styrning och uppföljning av kommunens verksamheter. Vi arbetar också med att driva på utvecklingen och tillväxten i Karlstad i samarbete med näringslivet och andra aktörer. Bland våra 200 medarbetare finns många olika kompetenser och verksamhetsområden, till exempel ekonomi- och verksamhetsstyrning, juridik, upphandling, ledar- och medarbetarutveckling, kommunikation och IT-verksamhet.

Vill du förvalta Karlstads kommuns viktigaste kommunikationskanaler?
Kommunikationsenheten söker systemförvaltare till kommunens webbplatser.

Arbetsbeskrivning

Som systemförvaltare hos oss måste du ha stor förståelse för den kommunikationsverksamhet som systemen är till för att stödja. Du är förvaltningsledare i verksamhetsnära förvaltning och kommer ansvara för förvaltningsobjektet webbpublicering i Episerver och angränsande system som till exempel bildbanken Image Vault, Siteseeker, Google analytics, Jämför-servicedatabasen och Vimeo.

Systemförvaltaren på kommunikationsenheten ingår i webbteamet tillsammans med de kommunikationsstrateger som ansvarar för utveckling av och innehåll i kommunens digitala kanaler. I samarbete med dem tar du fram en årlig förvaltnings- och IT-plan och ansvarar för att aktiviteterna blir genomförda inom givna budgetramar. Webbteamet jobbar också med omvärldsbevakning och utvecklingen av kommunens framtida webbplatser.

Som systemförvaltare administrerar du behörigheter och ger användarstöd till webbplatsernas redaktörer och andra användare. I rollen ingår också att ta fram manualer samt planera och genomföra utbildningar i systemen för webbpublicering.

Du har löpande kontakt med kollegor på kommunens IT-avdelning samt externa konsulter för webbutveckling. Du är föredragande för dina ansvarsområden i Rådet för digitala kanaler.

Systemförvaltaren ansvarar också för att säkerställa den tekniska funktionaliteten på webbplatserna, planera och genomföra versionsuppdateringar och ser till att riktlinjer för tekniska standarder och tillgänglighet följs. Du tar emot felanmälningar och ger stöd och vägledning till webborganisationen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom systemvetenskap med inriktning mot verksamhetssystem eller kommunikation, eller annan likvärdig akademisk utbildning.

Du ska ha kunskap om modern webbteknik och ha förståelse för de tekniska delarna och nödvändiga integrationer. Du ska kunna beställa och följa upp utveckling och underhåll av systemen.

Du ska ha dokumenterad erfarenhet från arbete med webb, så som CMS, analysverktyg, medietjänster och sökmotorer och gärna vara van vid att arbeta med support, konsultuppdrag och av att driva egna projekt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av kommunal verksamhet och av att förvalta Episerver.

För att passa hos oss behöver du vara noggrann, handlingskraftig, engagerad och serviceinriktad. Du måste vara en lagspelare med ett genuint samhällsintresse och sporras av att se hur digitaliseringens möjligheter kan skapa nytta för Karlstadsborna. Du är nyfiken på hur nya fenomen och trender kan ge lösningar som svarar upp mot medborgarnas behov och att kommunens verksamheter uppfyller sina mål.
Webbområdet ligger i skärningspunkten mellan bland annat medborgare, kommunikatörer,
IT-tekniker och konsulter. Du måste därför vara pedagogisk, lyhörd och ha god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du ska gilla den dagliga kontakten med systemens användare.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse, senast 1 januari 2019. Vikariat under ett år, med möjlighet till förlängning.
Ansök senast 16 september 2018
Referensnummer A806779
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Kristina Fransson
enhetschef kommunikationsenheten
054-540 10 22
kristina.fransson@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den