Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Karlstads kommun söker engagerade modersmålslärare

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Mångfald och integration ansvarar för modersmålsverksamheten inom förskola och grundskola i Karlstads kommun.

Arbetsbeskrivning

Modersmålsläraren ansvarar för modersmålsundervisning och/eller studiehandledning på skolor i kommunen. I uppdraget ingår att vara en brygga mellan modersmålet och det svenska språket samt hjälpa och stötta eleverna i deras utveckling och lärande i nära samarbete med övrig personal på skolorna. Tjänstgöringen kan till del förläggas i förskolan och/eller gymnasiet. Lärare inom modersmålsverksamheten har ambulerande tjänster vilket innebär att man reser mellan skolor i kommunen.

Kvalifikationer

Bahasa Indonesia alt. Bahasa Malysia 1st timtid ht 2017
Estniska 1 st timtid ht 2017
Kirundi 1 st timtid ht 2017
Lettiska 1 st timtid ht 2017
Nordsamiska 1 st timtid ht 2017
Polska 1 st timtid ht 2017
Tjeckiska 1 st timtid ht 2017
Ungerska 1 st timtid ht 2017
Urdu 1 st timtid ht 2017

Vi söker dig som har svensk legitimation som modersmålslärare/lärare med språkinriktning. Du ska ha något/några av ovanstående språk som modersmål samt goda kunskaper i det svenska språket såväl i tal som i skrift. Goda kunskaper om den svenska skolans styrdokument, tidigare dokumenterat arbete och anställning som modersmålslärare är meriterande.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Timavlönad
Tillträdesdatum 21 augusti 2017
Tillträde Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Timanställning. Rekrytering sker löpande.
Tidsbegränsad till 22 december 2017
Längd 3-6 månader
Ansök senast 18 augusti 2017
Referensnummer A699366
Antal arbetstillfällen 8
Kontaktperson Christine Henningsson
Enhetschef
054-540 3821
christine.henningsson@karlstad.se
Kontaktperson Maria Gustafsson Boström
Enhetschef
054-540 36 11
maria.gustafsson.bostrom@karlstad.se
Facklig företrädare Lärarförbundet
054-21 66 89

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande skickar du in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den