Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Kommunvägledare

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Kommunledningskontoret arbetar med ledning, styrning och uppföljning av kommunens verksamheter. Vi arbetar också med att driva på utvecklingen och tillväxten i Karlstad i samarbete med näringslivet och andra aktörer. Bland våra 200 medarbetare finns många olika kompetenser och verksamhetsområden, till exempel ekonomi- och verksamhetsstyrning, juridik, upphandling, ledar- och medarbetarutveckling, kommunikation och IT-verksamhet.

På Kontaktcenter finns kommunvägledare som hjälper Karlstadsbor och andra som vill komma i kontakt med kommunen, få information och vägledning om kommunens verksamhet. Det är ett spännande och intressant arbete och som ger dig en möjlighet att hjälpa andra. En av våra kommunvägledare kommer att prova på en annan tjänst under sex månader varför vi nu söker en kommunvägledare för ett vikariat.

Arbetsbeskrivning

Som kommunvägledare arbetar du med att svara på frågor, ge information och vägledning om kommunens verksamhet, handlägga vissa typer av ärenden. Kontakterna med Karlstadsborna sker via telefon, besök, e-post, webb och sociala medier.

Du kommer att svara på frågor om äldre- och handikappomsorg, socialtjänst, överförmyndare och god man. I uppgifterna ingår också handläggning av vissa frågor som till exempel förenklad biståndsbedömning, fastställande av faderskap, körkortsyttrande, ansökningar om ekonomiskt bistånd, med mera.

Hör gärna av dig så berättar vi mera.

Kvalifikationer

Du ska vara intresserad av att på olika sätt hjälpa människor till rätta i kommunen. Du ska en god känsla för service och bemötande samt ha god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift. Förutom att vara proffs på bemötande ska du ha intresse och erfarenhet av att arbeta med olika IT-system. Arbetet är ett teamarbete och du måste gilla att jobba nära och tillsammans med andra. Det betyder att du måste vara flexibel och ha god samarbetsförmåga. Vi söker dig som är utbildad socionom, arbetsterapeut, sjuksköterska, sjukgymnast eller motsvarande och som har erfarenhet från arbete inom socialtjänst och/eller vård och omsorg.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde: enligt överenskommelse. Anställningsform: vikariat. Löneform: Månadslön. Varaktighet: Minst 9 månader. Arbetstider: Schemalagd arbetstid varierat mellan 7.30 och 17.15.
Längd 6 månader eller längre
Ansök senast 28 oktober 2019
Referensnummer A906918
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Ann Salomonsson
Chef Kontaktcenter
054-540 10 62
Kontaktperson Ann-Charlotte Andersson
Gruppchef
054-540 80 95

Övrigt

Karlstads kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den