Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Kemitekniker med inriktning mot vattenkemi, lab. och analys

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Karlstads Energi AB brinner för att göra Karlstad ljusare, varmare och renare. Vi levererar el och värme till mer än 45 000 kunder. På Karlstads Energi ansvarar vi också för renhållningen i kommunen. Bland våra 160 medarbetare finns många olika kompetenser, till exempel underhåll och drift, projektledning och miljökunskap. Karlstads Energi AB är ett helägt kommunalt bolag som omsätter cirka niohundra miljoner kronor varje år.

Vi på Värmeavdelningen ansvarar bl.a. för drift och underhåll av våra produktionsenheter. Produktionen är uppdelad på ca 600 GWh värme och 160 GWh el per år. Huvuddelen av energin levereras från en modern fastbränsleanläggning bestående av en avfallspanna samt två biobränsleeldade pannor. Heden etapp 3 invigdes under våren 2015. En satsning som placerar oss i framkant inom miljöområdet, inte bara i Sverige, utan även globalt.
Värmeavdelningen har drygt 60 anställda, varar 30 ingår i driftenheten.

Vi söker nu en Kemitekniker som organisatoriskt är placerad på driftenheten.

Arbetsbeskrivning

Du blir en viktig del i det team som ser till att våra anläggningar mår bra och att vi uppnår driftsäkerhet och våra miljömål. Som Kemitekniker är dina huvudsakliga arbetsuppgifter bl.a. att:
- vara delaktig i kvalitets- och utvecklingsarbetet på laboratoriet
- ta ut prover, bereda, analysera, och redovisa kvalitén på processvatten m.m.
- övervaka, följa upp och sammanställa trender
- sammanställa analysresultat och miljömätdata för vidare utvärdering
- kalibrera/kontrollera/underhålla mätinstrument och annan processutrustning

Kvalifikationer

Ingenjörsutbildning med inriktning mot kemi, kvalitet, miljö, energi eller motsvarande utbildning. Du är noggrann, initiativrik, ansvarsmedveten och har en god förmåga att samarbeta. Goda kunskaper i vattenkemi, gärna med inriktning mot process- och matarvattenkemi. Ett stort engagemang för kemi- och miljöfrågor. God datorvana och erfarenhet av datoriserade system. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom kraft- eller processindustri är meriterande.

Som person har du lätt för att uttrycka dig i både tal och skrift.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 1 januari 2019
Tillträde Eller efter överenskommelse
Ansök senast 16 december 2018
Referensnummer A830882
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Johan Svartvik
Driftchef
054-540 7141
Kontaktperson Camilla Christensen
HR-chef
054-540 7167
Facklig företrädare Bo Mattsson, Ledarna
054-540 7194

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den