Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Förstelärare NO till Nyeds skola

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Karlstad kommun har högst andel behöriga pedagoger i hela Sverige. Det innebär att du hos oss har störst sannolikhet att få arbeta tillsammans med en utbildad kollega. Utöver det erbjuder vi goda fortbildningsmöjligheter, möjlighet till löneväxling och flera personalförmåner. Vi vill att du ska må bra och erbjuder friskvårdsbidrag och har precis påbörjat ett arbete för att se över möjlighet till friskvård på arbetstid. För att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård.

Arbetsbeskrivning

Förstelärarna är dokumenterat goda pedagoger. De får sin tjänst utifrån sin skicklighet att undervisa. Forskning säger, bl a Hattie, att den skickliga läraren är den enskilt viktigaste faktorn för elevers resultat och därför bör de skickligaste lärarna arbeta där de behövs bäst. Huvudmannen har ett ansvar att sträva mot en likvärdig skola och tillsamman med en hög tilltro till rektors ansvar för att bygga den inre organisationen är förstelärarna en viktig del i detta arbete.
Vi söker nu en förstelärare i NO 7-9 till Nyeds skola. Uppdraget som förstelärare är inledningsvis tidsbegränsat tre år, men du får en grundanställning tillsvidare som NO-lärare inom barn- och ungdomsförvaltningen.

Kvalifikationer

Förstelärare är en karriärtjänst som riktar sig till särskilt yrkesskickliga lärare. För att vara kvalificerad till en förstelärartjänst måste du visa din yrkesskicklighet genom dokumentation och reflektion om ditt uppdrag och din undervisning, vilket du gör genom Karlstads kommuns urvalsprocess för förstelärare.

För att kunna söka till förstelärare krävs att du:
* har en behörighetsgivande examen (legitimation)
* har arbetat minst fyra år som lärare i grundskolan/särskolan med samtliga uppdrag som ingår i begreppet undervisning. I din ansökan ska du beskriva dina (minst) fyra år som lärare och du ska bifoga din legitimation.

När du skickat din ansökan måste du, för att gå vidare i rekryteringen, gå in på http://skola.karlstad.se/forstelarare/forstelarare-no-nyeds-skola-2018/ och följa anvisningarna där.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Anställningen som förstelärare är en provanställning under tre år men du får direkt en tillsvidareanställning som grundskollärare. Tillträde snarast enligt ök
Längd Tillsvidare
Ansök senast 18 december 2018
Referensnummer A833846
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Maria Holm
Chef kvalitet och utveckling
054-540 35 00
Kontaktperson Susanne Eklund
Rektor
054 540 29 75
Facklig företrädare Lärarförbundet
Facklig företrädare
054-216689

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den