Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Informationsförvaltare

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

På teknik- och fastighetsförvaltningen ansvarar vi för kommunens gator och vägar, naturmark, parker, lekplatser och allmänna platser. Vi ser till att kommunens invånare har rent dricksvatten av god kvalitet, vi bygger och förvaltar kommunens fastigheter och ansvarar även för den interna servicen till kommunens verksamheter. Dessutom är vi med och utvecklar nya bostadsområden och stadsdelar.

VA-avdelningen ansvarar för Karlstads kommuns allmänna VA-anläggningar. Avdelningen är uppdelad i enheterna Kund- och verksamhetsstöd VA, Ledningsnät VA, Avlopp, Vatten, Teknik VA och Projekt VA. Vårt uppdrag är att se till att vi har en säker och hållbar VA-försörjning nu och i framtiden. Vi formar och bygger ett Karlstad som skapar bra dagar för invånarna. Vi behöver nu förstärka vårt lag med en informationsförvaltare till enheten Kund- och verksamhetsstöd, enheten består idag av en kontorsgrupp på ca 7-8 personer och en Vattenmätarverkstad med fyra mätartekniker.

Arbetsbeskrivning

Som informationsförvaltare hos oss har du en avgörande roll i vårt långsiktiga arbete med dokumentation avseende våra anläggningar. Du ansvarar för att skapa rutiner för vår dokumentation på VA-avdelningen från projektering till förvaltning/drift. Det innebär bland annat att du i ditt dagliga arbete upprätthåller, inför och vidareutvecklar struktur för rutiner och arbetssätt. Det löpande arbetet innebär också en aktiv informationshantering i VA-verksamhetens alla led, allt från utlämnande av grunddata/ritningar/dokumentation vid projektstart och kravställning på våra projektörer och entreprenörer till inleverans och registrering av handlingar. Förvaltningen är i en fas av utveckling rörande informationshantering och digitalisering. Du kommer att ingå i förvaltningens nätverk för informationsförvaltare och arbeta i nära samverkan med kollegor på VA-avdelningen såsom t ex VA-ingenjörer, driftansvariga, projektledare, GIS-ingenjörer, samt externa konsulter och medborgare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant ingenjörsutbildning inom samhällsbyggnadsområdet alternativt erfarenhet vi bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenheter av Sharepoint och/eller andra dokumentationssystem inom VA-området, samt kunskaper om CAD, BIM och standarder inom byggklassificering, såsom CoClass.

Du har erfarenhet av administrativt arbete, gärna inom teknisk verksamhet/VA/processindustri/bygg- eller anläggningsprocessens olika skeden och/eller inom objektsförvaltning/informationsförvaltning. Meriterande är om du även har erfarenhet av kvalitetsarbete och/eller dokumentstyrning (strukturer för hur information ska hanteras). 

Du är kommunikativ, pedagogisk och har lätt för att samarbeta. Som person är du drivande, strukturerad och noggrann. Vi ser det även som självklart att du har en hög servicekänsla och trivs i en roll som präglas av utvecklingsarbete och många kontaktytor både internt och externt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Ansök senast 3 juni 2018
Referensnummer TFN 2018-1630
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Eva-Lena Beiron
Enhetschef
054-540 68 10
Facklig företrädare Facklig företrädare kan nås via kommunens växel
054-540 00 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den