Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Bibliotekarie till Karlstads stadsbibliotek

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för kommunens bad- och idrottsanläggningar, fritidsgårdar, parklekar, bibliotek, kommunarkiv och inköp av konst och konstnärlig gestaltning i det offentliga rummet. Vi driver också Alsters Herrgård, teaterbiografen Arenan, Ungdomens hus och Seniorernas hus. Förvaltningen står för drift och underhåll av idrottsplatser och motionsspår. Vi stödjer på olika sätt idrotten, kulturen och föreningslivet.


I kommunen finns ett stadsbibliotek, åtta mindre bibliotek samt en barnbokbuss som kultur - och fritidsförvaltningen ansvarar för. Biblioteken i kommunen ingår i ett samarbete med övriga bibliotek i länet - Bibliotek Värmland - och delar biblioteksdatasystem och webb tillsammans med dem.

Arbetsbeskrivning

Karlstads stadsbibliotek söker en bibliotekarie. Tjänsten avser ett tjänstledighetsvikariat med möjlighet till en tillsvidareanställning. Karlstads stadsbibliotek söker dig med stort intresse för biblioteksfrågor och ett positivt förhållningssätt. Du är engagerad, serviceinriktad och idérik. För oss är bemötandet a och o och vi förutsätter att du liksom vi sätter besökaren i centrum. Vi söker dig som kan arbeta självständigt, men trivs med att organisera, samarbeta och inspirera andra. Bibliotekens målområden är läsfrämjande, mångfald, samverkan, kulturupplevelser, media- och informationskunnighet. Vi är ett Librisbibliotek i samarbete med övriga bibliotek i Värmland och du bidrar till att nå målen genom att arbeta med inköp, katalogisering och förmedling på olika sätt. I arbetet ingår informationstjänstgöring.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för uppdraget. Goda it-kunskaper och erfarenhet av arbete med e-medier inom biblioteksverksamhet är meriterande. Du är prestigelös i ditt sätt att arbeta och trygg i din roll som bibliotekarie. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska, andra språkkunskaper är meriterande. Du är positiv och flexibel till att vara en del av vårt lag och bidrar till att vi arbetar mot gemensamma mål. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tjänstledighetsvikariat med möjlighet till en tillsvidareanställning.Tillträde enligt överenskommelse.
Tidsbegränsad till 26 maj 2019
Längd 6 månader eller längre
Ansök senast 24 augusti 2018
Referensnummer A804200
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Åsa Hansen
Bibliotekschef bibliotek och arkiv.
054-540 23 72
asa.hansen@karlstad.se
Facklig företrädare Facklig representant nås genom kommunens växel
054-540 00 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den