Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Förskollärare till Morkullans förskola, 100% tillsvidare

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Morkullans förskola ligger i Skattkärr. Förskolan har fem avdelningar. Morkullans personal har tillsammans arbetat fram en gemensam pedagogisk plattform. Denna plattform ska finnas som en gemensam grund i vår förskolas utbildning och finnas med i samtliga avdelningars arbete. Den pedagogiska plattformen ska öka likvärdigheten mellan avdelningarna och bidra till en ökad gemenskap och vi-känsla bland barn och personal på förskolan.

Morkullans pedagogiska plattform är inspirerat av Ett tematiskt arbetssätt och alla avdelningar utgår från samma tema, men med lite olika inriktningar beroende på barnens mognad. Vi inspireras av ett lekpedagogiskt arbetssätt där barnens intresse och nyfikenhet är ledstjärnan. Vi lägger fokus på lek/lärmiljöer både inomhus och utomhus. På Morkullans förskola vill vi att barnen skall känna glädje. Vi arbetar med vårt gemensamma tema-arbete under ett helt läsår, och årets tema-arbete har rubriken Väpplarna/Babblarna.

Vi tar tillvara på alla barns olikheter där deras positiva egenskaper lyfts fram. För att det enskilda barnet ska känna sig tryggt och känna tillhörighet stärker vi individen i gruppen med ett lekfullt och lustfyllt lärande. Vi lägger stor vikt vid lekens betydelse för lärandet där pedagogerna finns nära för att stödja, utmana och inspirera barnen. Under året träffas vi gemensamt för att fira olika traditioner, där temaarbetet finns med som en röd tråd. Vi avslutar terminen och temat med en gemensam sommarfest, för alla barn och vårdnadshavare.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en förskollärare som är väl förtrogen med förskolans pedagogiska uppdrag och styrdokument. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för planering och genomförande av det pedagogiska arbetet. Arbetslaget utformar den pedagogiska verksamheten och lärmiljön utifrån styrdokument samt barnens behov och intressen. Som pedagog på Morkullans förskola förväntar vi oss att du har ett stort engagemang, tar ditt uppdrag på allvar, och är aktiv i utvecklingen av Morkullan.

Kvalifikationer

• Vi söker en legitimerad förskollärare, som är ansvarstagande och utvecklingsbenägen. Som förskollärare reflekterar du regelbundet över din roll och arbetar aktivt för förbättringar och utveckling av verksamheten, och tillsammans med oss driver du utbildningen och barns lärande framåt.
• Du har förmågan att sprida arbetsglädje, du har ett gott bemötande och kan skapa trygga och förtroendefulla relationer med barn, vårdnadshavare och kollegor.
• Vi söker dig som är en ansvarstagande, engagerad och närvarande pedagog. Du trivs med arbete i arbetslag, men kan också arbeta självständigt.
• Vi vill att du i din ansökan och vid en eventuell intervju, beskriver dina förmågor i mötet med barnen, i ledarskapet och i samverkan med andra. Förmågan att analysera och reflektera över egna insatser och utbildningens innehåll har stor betydelse för kvalitén i förskolan.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 27 januari 2020
Tillträde Efter överenskommelse
Ansök senast 18 oktober 2019
Referensnummer A906946
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Eva Haglund
Rektor
054 - 540 37 08
eva.haglund@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den