Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Är du nyfiken på hur det är att jobba i Karlstads kommun? Följ oss gärna på Instagram, Karlstads största lag, @karlstadsstorstalag. Du kan även kolla in kontot på instagram.com/karlstadsstorstalag

Vikarierande enhetschef Renhållningsavdelningen

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Karlstads Energi AB brinner för att göra Karlstad ljusare, varmare och renare. Vi levererar el och värme till mer än 45 000 kunder. På Karlstads Energi ansvarar vi också för renhållningen i kommunen. Bland våra 160 medarbetare finns många olika kompetenser, till exempel underhåll och drift, projektledning och miljökunskap. Karlstads Energi AB är ett helägt kommunalt bolag som omsätter cirka en miljard kronor varje år.

Renhållningsavdelningen på Karlstads Energi AB består av tre enheter och leds av renhållningschefen. Renhållningsavdelningens uppdrag är att ansvara för den kommunala renhållningsskyldigheten samt övrig renhållningsverksamhet. De tre enheterna är Insamling, Återvinningscentraler och Avfallsanläggning Djupdalen.
Nu söker vi en chef som tillfälligt kan leda enheten Insamling under 6 månader.


Arbetsbeskrivning

Som chef för enheten Insamling ansvarar du för att din verksamhet uppnår uppsatta mål och resultat genom att leda och utveckla såväl personal som verksamhet.
I rollen ingår personalansvar för 21 medarbetare med olika kompetenser kopplade till enhetens ansvarsområde. I uppdraget ingår daglig personalplanering.
Insamlingsenhetens uppdrag är att samla in hushållsavfall, öka utsortering av matavfall, öka återanvändningen samt att erbjuda villahushåll fastighetsnära insamling. Här ligger även några utvecklingsuppdrag som du får möjlighet att driva tillsammans med medarbetarna på insamlingsenheten.
Karlstads Energi har initierat ett bolagsövergripande förändringsarbete Energi 2025, där du förväntas vara en aktiv del av.

Du ingår i chefsgruppen för renhållningsavdelningen och rapporterar till avdelningschef.

Kvalifikationer

Vi vill att du har:
• akademisk examen inom teknik och/eller ekonomi eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren anser lämplig
• flerårig chefserfarenhet och intresse för ledarskap
• gärna erfarenhet av verksamhetsutveckling och intresse för förändringsarbete
• god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

Dina personliga egenskaper:
Vi söker dig som har ett strategiskt helhetsperspektiv med förmåga att planera och organisera på både kort och lång sikt. Du kan snabbt skapa dig en överblick och förståelse för verksamheten och rollen. Vi söker dig som har lätt att sätta sig in i nya frågor och är lösningsinriktad.
Som ledare har du förmåga att bygga och leda team med olika kompetenser. Du är trygg i dig själv och har mod att delegera ansvar och att kunna fatta beslut.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Tillträde Omgående till och med den 15 maj 2020.
Tidsbegränsad till 15 maj 2020
Ansök senast 12 november 2019
Referensnummer A911806
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Lena Huldén
renhållningschef
054-540 71 40

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den