Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Biträdande skolledare

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Oavsett vilken förskola i Karlstad du arbetar på, ska den präglas av arbetsro, trivsel och goda resultat. Vi arbetar systematiskt med att utveckla vårt ledarskap, pedagogiska kunnande och kvalitetsarbete. I Karlstads kommun är förskolan viktig och det märks. Vi är stolta över de resultat vi åstadkommer och över att arbeta i Karlstads kommun. Men vi förstår också att vi kan nå längre och vill därför åstadkomma ännu bättre resultat. Karlstads kommuns förskolor, grundskolor, fritidshem och särskolor är indelade i tre skolområden: Syd, Väst och Öst. Varje skolområde leds av en skolområdeschef.

Du kommer att ha ditt biträdande skolledaruppdrag i skolområde Väst, Skåre Förskola, Skåre Herrgårds förskola, Tuggelite Förskola och öppna förskolan.

Arbetsbeskrivning

Att vara biträdande skolledare innebär att du är en del av förskolechefens ledningsgrupp och bistår förskolechefen i att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp, utvärdera och utveckla enhetens verksamhet. Biträdande skolledare ska på förskolechefens uppdrag skapa förutsättningar för att varje medarbetare får det stöd och den ledning som behövs i vardagen för att kunna fullfölja det pedagogiska uppdraget i mötet med barnet, samt skapa förutsättningar för den pedagogiska kvaliteten och tillsammans med förskolechefen ha uppföljning av det pedagogiska arbetet med respektive arbetslag. Utöver arbetslagens kontinuerliga kontakt med vårdnadshavare, är biträdande skolledaren den som vid behov svarar för ytterligare information. Det är däremot viktigt att det är tydligt för vårdnadshavarna vem som är förskolechef. Som biträdande skolledare kan du genom delegation utföra de flesta uppgifter som ligger på förskolechefen dock ej personalansvar. Som biträdande skolledare är du en pedagogisk ledare och har modet att utmana och handleda för fortsatt utveckling.
Du kommer att ha en grundanställning som förskollärare och uppdraget som biträdande skolledare löper på ett år. Uppdraget kan förlängas med ett år i taget utifrån enheternas behov och barnunderlag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som
• har en pedagogisk högskoleexamen
• har djupa kunskaper om barns utveckling, lärande och dess villkor
• har erfarenhet av utvecklingsarbete inom förskolan
• kan leda medarbetares lärande om hur man på bästa sätt kan leda barns utveckling och lärande
• är bra på att samarbeta, samverka, knyta kontakter och skapa bra relationer
• kan prioritera bland dina arbetsuppgifter, strukturera, dokumentera och följa upp
• har god administrativ förmåga
• är tydlig och ser kommunikation som ett självklart inslag i vardagsarbetet både i kontakt med föräldrar och barn och som ledare för personalen
• ser de digitala verktygen som en naturlig del av förskolans utveckling
• har intresse för pedagogisk ledning och samordning
Tillsvidareanställning som förskollärare med visstidsförordnande som biträdande skolledare på 1 år. Visstidsförordnandet kan förlängas med ett år i taget.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Tillträdesdatum 3 september 2018
Tillträde Eller enligt överenskommelse
Längd Tillsvidare
Ansök senast 5 augusti 2018
Referensnummer A799096
Antal arbetstillfällen 1
Kontaktperson Malin Geary
Förskolechef
054-5403707
malin.geary@karlstad.se
Facklig företrädare Lärarförbundet
Facklig företrädare
054-216689

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den